• Načítám...
>

Ladronkafest nabídl volnočasová využití

  • 11. září 2022,
  • 16:09,
  • PRAHA 6,
  • Markéta Frydrychová

Festival volnočasových aktivit Ladronkafest se konal v sobotu 10. září. Návštěvníci si mohli vyzkoušet jednotlivá sportoviště a pro ty nejmenší byly připraveny také drobné ceny.

Reklama

Festival volnočasových aktivit Ladronkafest se konal v sobotu 10. září v pražském parku Ladronka. Celá akce je pod záštitou Prahy 6, která se na tom podílí jak finančně, tak organizačně.

"Jednou za rok to chceme ukázat vše pohromadě a při té příležitosti samozřejmě mohou přijít děti a rodiče se také trochu bavit, takže je to částečně prezentace toho, co v této oblasti v Praze 6 existuje. Částečně je to takové zábavní odpoledne s hudbou a děti putují po jednotlivých štacích, vyplňují úkoly a nakonec jsme vylosovali deset úspěšných. Tohle vše dohromady je Ladronka fest," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Letošní ročník je v pořadí již dvacátý a ani letos na něm nechyběli zástupci sportovního pole dance, gymnastiky, lyžování nebo tanečních škol.

"Představujeme tady naší taneční školu Simplydance, která se zaměřuje na irské tance. Přijímáme děti od 5 let až po dospěláky. Žáci naší školy se účastní mezinárodních soutěží v městech po celé Evropě. Na adrese www.simplydance.cz najdete rozvrh pro všechny a ceny," řekla Tereza Zemanová, zakladatelka taneční školy.

Na popularitě nabývá také české ragby, které je zatím více populární u žen, než u mužů. Doufejme ale, že se to po sobotním Ladronkafestu, alespoň trochu změní.

"My jsme tady, abychom představili široké veřejnosti a mládeži české ragby, jsme tady za sdružení Pražské ragby, jsme tady za 6 klubů, které působí v Praze, aby si lidé mohli vybrat podle bydliště, děti bereme od 4 let, ale v současné době je to spíše kampaň směřovaná na mládež kolem věku 12 - 16 let, abychom je motivovali k tomu, aby sportovali a využívali tak volný čas. Můžou přímo navštívit stránky prazskeragby.cz a nebo přes ragbyový svaz a tam si vyhledat podle svého bydliště nejbližší klub," řekla Klára Hladilová, sportovní manažerka klubu Pražské ragby.

I letos byla součástí programu pěvecká a taneční vystoupení. Pro zpestření celého dne si mohli návštěvníci také vyzkoušet jednotlivé sporty a přijít na to, co je vlastně baví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu