• Načítám...
>

Motorky a kola mají v Praze 6 svá parkovací místa

  • 2. února 2023,
  • 16:20,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Skútrů, motorek, kol a dalších jednostopých vozidel ve městě přibývá. Proto chce Praha 6 vyjít vstříc jejich majitelům a nově vyznačila první parkovací místa pro tyto dopravní prostředky.

Reklama

Majitelé skútrů, kol i motorek v šesté městské části se mohou radovat. Radnice jim tu totiž na mnoha místech zřídila speciální parkovací místa, která jsou uzpůsobena právě pro tyhle dopravní prostředky. Jejich seznam naleznete v geoportálu na webu gis.praha6.cz.

"My jsme se zde potkali proto, že jsme na území Bubenče a Dejvic vytvořili tato parkovací místa pro jednostopá vozidla, to znamená, že zde mohou parkovat motorky, skútry, kola, sdílené koloběžky například a sdílená kola. Vznikly na území Dejvic a Bubenče, jak už jsem již řekl, ale specificky v takzvaných dopravních stínech, to jsou místa, kde auta parkovat nemohou, případně na slepých částech chodníků, když se půjdete podívat do ulice Terronská, tam to uvidíte na mnoha místech. Je to aktuálně zhruba 40 míst, místa se budou dále rozšiřovat, plánujeme spolupráci s občany na toto téma, zeptáme se jich, kde by si představovali nějaké místo pro jejich jednostopé prostředky a současně všechna ta místa najdou občané na našem geoportálu gis.praha6.cz," řekl Vladimír Šuvarina, předseda komise pro dopravu a bezpečnost Prahy 6.

Kolo nebo motorku tak můžete nově bezpečně a v souladu s pravidly zaparkovat při ústí Dejvické na Vítězné náměstí, další dvě najdete kolem Šabachova parku nebo lze kolo či koloběžku postavit v Terronské ulici u školy Antonína Čermáka. 

"Jsem rád za takové parkoviště, že vzniklo, protože párkrát, když jsem se vracel domů, tak jsem neměl ten skútr kde zaparkovat, bral jsem místo autům, takže i když jsem se snažil zaparkovat kolmo, stejně jsem někdy dostal vynadáno, že tady s tím skútrem nemám parkovat. Proto jsem rád, že něco takového vzniklo. Párkrát jsem parkoval dokonce na chodníku, kdy jsem dostal i bezvýznamnou pokutu, takže teď, když přijedu domů, tak je stále kde parkovat, jsem rád za toto místo a mám kde zaparkovat bez toho, aniž bych někoho obtěžoval," řekl René Barník, obyvatel Prahy 6.

Šestka v dohlednu plánuje parkovací místa rozšířit i do dalších lokalit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu