• Načítám...
>

ZŠ Norbertov má nové venkovní hřiště

  • 22. března 2023,
  • 22:03,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Základní škola Norbertov nedisponovala až do konce roku 2022 zahradou, která by dětem umožňovala sportovní a volnočasové vyžití. Městské části Praha 6 se podařilo v předchozích letech koupit nevyužívané pozemky sousedící s areálem základní školy, kde ve druhé polovině roku 2022 pak bylo vybudováno nové sportoviště a prostor pro družinu.

Reklama

Středeční dopoledne 22. března se v Základní škole Norbertov neslo v duchu slávy. Otevřelo se tu totiž nové venkovní hřiště, na které škola čekala dlouhých 130 let. Pásku slavnostně přestřihl starosta šesté městské části Jakub Stárek společně s místostarostkou pro gesci školství Marianou Čapkovou, nechyběla ani ředitelka Základní školy Norbertov Karolína Čermáková i další. 

"Když jsme v prosinci kolaudovali, tak jsme doufali, že na den otevření bude už krásné jaro a sejdeme se a bude to taková velká jarní slavnost toho, že se nám po 130 letech podařilo udělat u základní školy na Norbertově hřiště, které bude moci využívat nejen škola, ale i okolní obyvatelé a myslím si, že je to hodno takové slavnosti, protože je za tím spoustu práce, spousta administrativních procedur a dnes to vše vygradovalo do krásné jarní slavnosti a mám velikou radost, že můžeme být všichni u toho," řekla Mariana Čapková, místostarostka MČ Prahy 6 (PRAHA 6 SOBĚ).

"To hřiště je složitě umístěno ve složitém členitém terénu, ale vytvořila se kaskádovitá struktura, která každá má určitý způsob vyžití a můžete tady najít fotbalové hřiště, je tady i prostor pro prolézačky, ale třeba i na to, aby si tady děti nasázely rostlinky do vlastní zahrádky," řekl Jakub Stárek, starosta MČ Prahy 6 (ODS).

"Pro mě je nádherné to, že od začátku jsme se mohli do této výstavby zapojit, i moji kolegové, což byli učitelé tělesné výchovy, ale také vychovatelky školní družiny, protože toto celé sportoviště venkovní, tyto prostory budou sloužit nejen žákům pro výuku tělesné výchovy, ale i pro zájmovou činnost, pro školní družinu, školní klub, takže velké díky je všem," řekla Karolína Čermáková, ředitelka ZŠ Norbertov.

"Byl to můj úplně první výkop, který jsem kdy v životě udělal, většinou výkop ve stavbě znamená, že vezmu lopatku, takže tentokrát to bylo úplně něco jiného. S tím, že jsem byl nervózní, zda trefím míč, ale nakonec se vše povedlo, stejně jako se povedlo toto hřiště," řekl Jakub Stárek, starosta MČ Prahy 6 (ODS).

Městská část Prahy 6 na výstavbu nového hřiště pro Základní školu Norbertov vynaložila přes 20 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu