• Načítám...
>

Praha 6 investuje do škol a školek stovky milionů

  • 15. srpna 2023,
  • 23:47,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 6 v letošním roce investuje do škol a školek stovky milionů korun. Cílem rekonstrukcí je podle místostarostky Mariany Čapkové nejen školské budovy opravit, ale také rozšířit jejich kapacity.

Reklama

Městská část Praha 6 investuje do oprav a rozšiřování školských budov stovky milionů. Stavba teď kvůli navýšení kapacit probíhá třeba v Mateřské škole Libocká. 

,,Ve chvíli, kdy bude dostavěna ta přístavba, tak se tam přestěhují děti z té hlavní budovy, z té krásné vily a začne se pracovat na rekonstrukci této trojtřídní mateřské školy, bude se stavět výtah, tak aby ta nová přístavba byla bezbariérová," řekla místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková (Praha 6 Sobě). 

Přístavbou školka v Libocké ulici získá 2 nové třídy a navýší svou kapacitu z původních 70 dětí na zhruba 114 žáků. 

,,Teď tady zrovna stojíme ve stavbě, tady budou dvě třídy, bude tady i spoustu prostoru na cvičení a bude to propojené skleněným koridorem s tou starou budovou, která je tady vedle a myslím si, že se krásně bude snoubit novostavba s tou secesní stavbou," doplnila ředitelka Mateřské školky Libocká Dana Chroustová.

Stavba ale logicky překryla i část zahrady školky a musela jí ustoupit i zdejší letitá vrba.

,,Zrovna tady, kde stojíme, byla naše vrba a musela odejít pryč, protože se tady staví, tak jsme se jí pokusili přesadit a ona se nám ujala,” řekla ředitelka školky

“A to byla iniciativa dětí?” 

“Rodičů, dětí, našich absolventů," doplnila ředitelka školky.

V rámci investičních akcí pak radnice Šestky opravuje také Mateřskou školu Vokovická. I tady radnice plánuje přístavbu, která má pomoci s nedostatkem kapacit v Praze.

,,Plánujeme úplně novou čtyřtřídní mateřskou školku dvoupodlažní zhruba v rozpočtu jednoho sta milionu korun a tam jsme v tuto chvíli ve fázi demolice. Tam tedy ve finálním stavu by měla být mateřská škola s kuchyní a s jídelnou," řekla Čapková.

Práce na vokovické školce by měly být hotové nejpozději do září příštího roku. Mezi další velké investice pak patří také stavba nové Základní školy Na Kocínce. Pojmout by měla až 240 žáků.

,,Rozpočet na tu stavbu je zhruba 200 milionů korun a ta škola by měla vlastně spadat do komplexu Základní školy Bílá, vlastně přes ulici a tam v tuto chvíli dochází také k demoličním pracím," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě) - místostarostka MČ Praha 6.

1. září pak radnice slavnostně otevře také nově zrekonstruovanou vilu Pamela v Ruzyňské ulici. Ta by pak měla sloužit jako detašované pracoviště Základní školy Tomáše Garrigua Masaryka v Ruzyni. Celkové investice do školských zařízení by v letošním roce měly radnici Šestky vyjít na zhruba 250 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu