• Načítám...
>

Součástí ZŠ T.G. Masaryka bude nová vila Charlotta

  • 4. září 2023,
  • 16:40,
  • PRAHA 6,
  • Lucie Sinková

Základní škola T. G. Masaryka má k dispozici další prostory. Ne přímo v samotné budově, ale o několik metrů dál přes ulici byla slavnostně otevřena vila Charlotta, která nabízí dvě třídy plus malou učebnu angličtiny. Rekonstrukce trvala tři roky a výsledkem je moderní zázemí nejen s edukativními prvky a též zrevitalizovaná školní zahrada.

Reklama

V Praze 6 Ruzyni přivítali nový školní rok otevřením další budovy. Ta bude součástí nedaleké Základní školy T. G. Masaryka. Z kapacitních důvodů bylo potřeba navýšit současný stav o dvě třídy.

"Je to budova o kapacitě 48 dětí, budou sem umístěny vždy dvě třídy s maximálním počtem do 24 dětí od první do třetí třídy," řekla Dana Hudečková - ředitelka školy T.G. Masaryka.

"Praha 6 bojuje s kapacitami dlouhodobě, snažíme se, aby každý prvňáček našel místo na škole, kde má spád, proto děláme spoustu věcí, například stavíme nové školy a tady je vidět důkaz toho, že jsme dokázali přerekonstruovat a předělat stávající vilu na to, aby tam krásně umístila dvě další třídy," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

Kromě dvou již zmíněných tříd je ve vile také malá učebna anglického jazyka, která je moderně vybavena. Je tu k dispozici dotyková televize a některé části stěn jsou uzpůsobeny tak, že pohlcují křik a hluk. A všechny třídy mají takzvaný snímač, který hlásí, když je vydýchaný vzduch. Součástí rekonstrukce nebyla jen celková modernizace vnitřních prostor, ale také přilehlých venkovních ploch.

"Ta rekonstrukce a celá ta myšlenka se zrodila před třemi lety, následně jsme udělali projekt a zrekonstruovali," řekla Marie Kubíková - vedoucí odboru školství MČ Praha 6.

anketa

"Mně se tady líbí hodně, hlavně se mi líbí, že máme zelený stůl."

"Paní učitelka si vzala zelený stůl a druhá paní učitelka si vzala žlutý."

"Mně se líbí škola, protože tady nemáme takový hluk na chodbě jako v 1.A."

Budova kdysi nesla jméno Pamela, ovšem vzhledem k názvu školy děti vybraly nový název - Charlotta.

"Rozhodli jsme se po dohodě se žákovským parlamentem Základní školy T. G. Masaryka, že vypíšeme takovou interní školní soutěž a vyhrál k našemu a mému velkému potěšení název Charlotta, coby jméno manželky prvního československého prezidenta," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) - místostarostka MČ Praha 6.

Do roku 1965 byl objekt v soukromém vlastnictví, následně sloužil jako jesle, poté tu bylo zřízeno zdravotnické zařízení. Teď bude vila opět sloužit dětem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu