• Načítám...
>

ZŠ J. A. Komenského má novou jídelnu. Budou i učebny

  • 8. září 2023,
  • 13:48,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Základní škola Jana Amose Komenského v městské části Praha 6 má novou a větší školní jídelnu. Aby mohla vzniknout, ředitel základní umělecké školy, která v budově rovněž sídlí, dokonce obětoval svou kancelář a přemístil se jinam. Děti i učitelé se tak mohou těšit na moderní stravovací prostory. Jídelníček jim navíc bude připravovat nutriční specialistka, která se postará o chutné a energeticky vyvážené stravování. Součástí půdní nástavby je i vybudování nových odborných a kmenových tříd, přičemž učitele se dočkají i kýženého kabinetu. Hotovo by mělo být na konci února příští roku.

Reklama

Žáci a učitelé ze Základní školy Jana Amose Komenského v Praze 6 se mohou těšit ze zbrusu nové školní jídelny s moderní kuchyní a s atraktivním vzhledem. Vše se nakonec podařilo i přes to, že původní firma zničehonic vypověděla službu a odešla od rozdělané práce, což ředitelce školy přineslo nemalé starosti.

„Patnáctkrát nám protekla celá školní budova od střechy až po sklep, takže bylo spoustu věcí zničeno, zničené byly i třídy, zateklo mi dokonce i do ředitelny, ale ty peripetie stály za to a máme krásnou jídelnu,“ popisuje ředitelka Základní školy Jana Amose Komenského Ivana Koubková.

Do nepříjemné situace se naštěstí vložila městská část Praha 6 jakožto zřizovatel školy, povedlo se najít nového, spolehlivého zhotovitele, který dílo dotáhl zdárně do konce a nyní už nová jídelna slouží svým účelům. Kromě příjemného prostředí nabízí rychlý výdej pokrmů a také zdravější stravování.

„Navázali jsme nyní spolupráci s nutriční poradkyní, která již zdárně radí v jiných Šestkových mateřských a základních školách. Personál této jídelny je myslím pozitivně naladěn na nějaké změny k větší pestrosti toho jídelníčku,“ říká místostarostka MČ Praha 6 Mariana Čapková (Praha 6 Sobě).

Novou jídelnou to ale na Základní škole Jana Amose Komenského ani zdaleka nekončí. Projekt je součástí půdní nástavby, která zvýší celkovou kapacitu školy.

„Otevření této jídelny je příznak toho, že Praha 6 rozšiřuje kapacity, protože vždy, když dojde ke zvýšení kapacity ve škole, tak v takovém případě se samozřejmě musí rozšířit i provoz kuchyně, protože bez toho by to nešlo,“ vysvětluje starosta MČ Praha 6 Jakub Stárek (ODS).

Reálná kapacita pak vzroste o 90 dětí. V přístavbě, která by měla být hotová do konce roku a zkolaudována do konce února 2024, přinese nové kmenové i odborné učebny a také důstojné prostory pro učitele, které dosud na Základní škole Jana Amose Komenského chyběly. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu