• Načítám...
>

Sportovní areál na Hanspaulce prošel revitalizací

  • 16. října 2023,
  • 22:43,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Nové hřiště pro malou kopanou nebo streetball, ohniště s altánkem, pítko nebo tribuna. Ale také nové povrchy a oplocení na stávajících sportovištích. To jsou novinky v hanspaulském sportovním areálu, který prošel celkovou revitalizací. Celý areál navíc výrazně prokoukl díky úpravě dřevin, opravám stávajících tribun a repasí mobiliáře. Opravou prošlo i zázemí sportoviště a sportovci mají nově k dispozici tři šatny místo dvou. Městská část za ni zaplatila celkem 19 milionů korun a sportoviště je určené pro širokou veřejnost.

Reklama

Sportoviště vybudované na Hanspaulce v roce 2006 využívá veřejnost, sousední základní škola a místní sokolská jednota. Poslední větší opravy zde proběhly naposledy před deseti lety a sportoviště už byla za hranicí životnosti. Proto bylo nutné přejít ke kompletní revitalizaci, která probíhala ve dvou etapách.

„Na tenisovém hřišti proběhla výměna travnatého povrchu, kde kořeny stromů zvedaly povrch, takže už to bylo hrbolaté, na basketbalovém hřišti jsme pak zvětšili herní plochu a vznikly tam i tři nové koše pro streetball a je to takové víceúčelové hřiště,“ říká za zhotovitelskou společnost KONSIT Pavel Pohořalý.

U dalších hřišť pak došlo například k výměně mantinelů, na běžecké dráze se vyměnil povrch a opravou prošlo i zázemí sportoviště, kdy sportovci mají teď nově k dispozici tři šatny místo dvou. Hřiště mají zároveň svého provozovatele, přičemž městská část Praha 6 je pronajímá.

„Když sem chce běžná veřejnost přijít, tak si buď to hřiště od toho provozovatele pronajme anebo využije volně přístupné hřiště. Jde v podstatě o takový kombinovaný režim a zároveň s místními vyjednáváme, aby mohli i ta ostatní sportoviště, kromě toho přístupného hřiště, využívat i mimo doby, kdy jsou pronajatá v nějakém režimu, ale týká se to samozřejmě jen dětí a neorganizovaného sportu,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 6 Petr Prokop (STAN).

Úplnou novinkou je vybudování nového hřiště, které je díky svým rozměrům vhodné na malou kopanou nebo streetball.

„Budeme teď hledat balanc mezi tím, aby tady toho sportu bylo co nejvíce a aby to co nejméně obtěžovalo lidi, kteří bydlí v bezprostředním okolí, aby to mohla využívat škola, která tu v areálu je a pak samozřejmě také laická veřejnost, to je teď naším hlavním úkolem a to vyjednávání ještě podle mě bude chvilku trvat,“ uzavírá radní městské části Praha 6 Jan Lacina (STAN).

V celém areálu zároveň došlo k výměně oplocení za sítě, aby nedocházelo k nadměrnému hluku při odražených míčích, což obyvatelé okolních domů jistě ocení. Za revitalizaci areálu městská část Praha 6 zaplatila celkem 19 milionů korun a hřiště už se těší na první sportovce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu