• Načítám...
>

Praha 6 navýšila kapacity školních jídelen

  • 9. listopadu 2023,
  • 13:13,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Z důvodu zvýšení kapacity ve dvou školách v Praze 6 přistoupila městská část také k rozšíření školních jídelen. Konkrétně se jedná o dvě sousedící školy, Základní školy Emy Destinnové a Základní školy náměstí Svobody 2. Vybudována byla také zcela nová školní kuchyň.

Reklama

Základní škola náměstí Svobody 2 má novou školní kuchyň. Vznikla místo stávající výdejny, kam byla jídla dovážena ze sousední školy. 

"Byla vybudována místo dvou původních učeben, ve kterých se učila fyzika a ostatní přírodní vědy. A místo těchto dvou učeben vznikly nové prostory školní jídelny. Samozřejmě trošinku se musel zvýšit také prostor pro školní kuchyně, ale je teď celkově navýšena kapacita té školní jídelny, takže jsme schopni vařit až pro osm set dětí. Zatím vaříme pro šest set dětí a přibližně osmdesátku zaměstnanců školy," řekla Michaela Rybářová, ředitelka ZŠ náměstí Svobody 2.

"Já myslím, že to pro tu školu znamená hrozně moc, protože my tady máme takovou velice milou spolupráci dvou školských subjektů v jedné velké budově a vždycky jeden z těch subjektů obstarával ten druhý. Za mě je velká emancipace té samotné základní školy v tom, že má svůj vlastní provoz. Může si rozhodovat o tom, jak bude nakládat s jídelníčkem, o tom, zda využije pomoci našich nutričních terapeutů v Praze 6, což jsem velice ráda, že se tady daří," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) - místostarostka Prahy 6.

Celý projekt vyšel šestou městskou část na přibližně šestatřicet milionů korun bez DPH. Stavební práce probíhaly během letních prázdnin a prvních pár týdnů nového školního roku.

"Myslím si, že pro děti je to i taková hezká příležitost si uvědomit, že ta jejich škola roste, že těch dětí přibývá. Je to dáno i tou půdní vestavbou, která navýšila kapacity školy, tím pádem tu máme více strávníků a myslím si, že je to i pro ně větší volnost ve výběru toho jídla, protože to bude daleko flexibilnější tím, že se bude vařit tady," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) - místostarostka Prahy 6.

V rámci projektu došlo také k úpravě jídelny v sousedící Základní škole Emy Destinnové. I tady bylo z důvodu navýšení kapacity žáků potřeba rozšířit školní jídelnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu