• Načítám...
>

Šestkové školy pomáhají lidem postiženým povodněmi

  • 24. září 2024,
  • 20:42,
  • PRAHA 6,
  • Lucija Veselá

Městská část Praha 6 a šestkové školy a školky pomáhají lidem postiženým povodněmi. Pomoci můžete i vy.

Reklama

V těžkých chvílích je nutné táhnout za jeden provaz, proto školy a školky v Praze 6 spojily síly s Arcidiecézní charitou Praha a společně pořádají materiální a finanční sbírku na pomoc lidem postiženým povodněmi. 

"Ten nápad vznikl tím způsobem, že jsem se díval na televizi minulý týden, když jsem byl nemocný a říkal jsem si, že i z gauče by se dalo něco vymyslet, to znamená, že jsme dali dohromady všechny myšlenky, které jsme chtěli a s řediteli a ředitelkami na Praze 6 škol a mateřských školek jsme dali dohromady tento nápad, podpořil nás i městský úřad a sbírka už probíhá a děti nosí veškeré vybavení pro ty oběti povodní," řekl Vojtěch Novák - ředitel ZŠ a MŠ Věry Čáslavské.

Do sbírky je možné přinést trvanlivé potraviny, jako jsou nudle, instantní polévky a podobně, čisticí, hygienické a dezinfekční prostředky, rukavice, kbelíky, lopaty, deky, krabice od banánů a další. Celou akci samozřejmě podporuje i městská část Praha 6. 

"Městská část ji podporuje tou celou infrastrukturou té sbírky, protože ten impuls vyšel od pana ředitele Nováka, od našich základních a mateřských škol, ale zorganizovat sbírku hlavně toho finančního rázu není snadné, proto jsme oslovili Arcidiecézní charitu, která nám pomáhá s jasným nasměrováním té sbírky přímo do míst, kde to je potřeba a spolu s charitou jsme také vydefinovali ty věci, které bychom rádi využili v rámci té sbírky. Co se týče toho finančního účtu, tak tam máme číslo účtu, QR kód a je možné přispívat libovolnou finanční částkou," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě) - místostarostka MČ Praha 6.

"Sbírka trvá až do čtvrtka 26. září a máme 5 sběrných míst, můžete se na ten plakát podívat na internetu a moc děkujeme všem, kteří se do toho zapojili," řekl Vojtěch Novák - ředitel ZŠ a MŠ Věry Čáslavské.

Veškeré informace o sbírce a seznam sběrných míst naleznou zájemci na webových stránkách Prahy 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu