• Načítám...
>

V Praze 6 proběhla Mezinárodní výstava koček

  • 13. února 2017,
  • 23:34,
  • PRAHA 6,
  • Nela Štefanová

Hotel Diplomat v Praze 6 pořádal mezinárodní výstavu koček. Setkat ste se zde mohli s ušlechtilými kočkami a jejich chovateli. Nechyběla tu ale ani tombola, nebo vyhlášení soutěže o nejhezčí kočku ze všech.

Reklama

Kočku barmskou, perskou, evropskou nebo bengálskou. Tato a mnoha další plemena jste mohli vidět v hotelu Diplomat v Praze 6. Proběhl zde druhý ročník mezinárodní výstavy koček.

,,Cílem této výstavy je představit návštěvníkům, pokud možno, co nejvíce plemen, aby měli možnost poznat jednotlivé chovatele, jejich zástupce a zjistit, co obnáší chovat kočku s průkazem původu," řekl Vlastimil Jura, ředitel výstavy. 

Staří egypťané kočky uctívali jako božstvo a věřili, že mají moc chránit člověka před zlem. V hotelu diplomat bylo představeno největší množství plemen, které lze vůbec v České republice vidět.

,,Je tady přes třicet plemen koček. Myslím, že dnešním dnem třicet jedna. Jestli mohu vypíchnout některé z nich, tak rozhodně bych zmínil českou kadeřavou. Jde o plemeno, které je vlastně naše národní plemeno. Vzácných koček bylo na výstavě opravdu mnoho," řekl Vlastimil Jura, ředitel výstavy.

Návštěvníci měli možnost se v rámci výstavy zúčastnit odborných přednášek na chovatelská a veterinární témata. Nechyběla ani samostatná útulková expozice nebo program pro děti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu