• Načítám...
>

Květinový park zdobí břevnovskou stráň

  • 3. srpna 2017,
  • 21:31,
  • PRAHA 6,
  • Tomáš Mladějovský

Květinovou louku jako oživení veřejné zeleně v parku nad břevnovskou točnou konečné tramvaje Královka poskytla lidem Praha 6. Věří, že toto místo bude oživením parku, kde místní tráví za hezkého počasí rádi svůj volný čas.

Reklama

Malebná louka plná lučních květů v břevnovském parku Královka nejenom uklidňuje svými pestrými barvami ale také místní lidi láká k častějším procházkám.

"My jsme na Praze 6 založili 2 květinové louky. Jedna z nich je tady, na parku Královka. Vedlo nás k tomu to, že vlastně městští lidé a ani děti dnes neznají, jak vypadá vlčí mák, kopretina, ty základní rostliny, které běžně rostou v přírodě, a proto jsme na dvou místech na ploše 2x3000 metrů vysázeli původní druhy lučních květin," řekl Roman Mejstřík, radní MČ Praha 6.

Vysázení lučních květin na obě louky stálo 500 tisíc korun. 

"Peníze dostáváme každý rok z letiště Praha. Letiště nám poskytuje dotaci tak, aby těm částem, které jsou trochu zatíženy leteckým provozem, byla tato zátěž nějakým způsobem kompenzována," řekl Roman Mejstřík. 

Luční květy jsou vysázeny v takových druzích a v takovém množství, že louka už nevyžaduje další zásah člověka. Každým rokem se totiž obnoví svým přirozeným vysemeněním. Je tedy bezúdržbová a její velikost a vzdálenost od bytové zástavby rozhodně nebyla zvolena náhodou.

"Budování květinové louky probíhalo v návaznosti na přirozené přírodní prostředí a musela být také dodržena dostatečná vzdálenost od bytové zástavby kvůli případným alergiím," řekl David Polák, tiskový mluvčí MČ Praha 6. ¨

Kvetoucí louka je dnes místními lidmi přijímána velice kladně a vnímají ji jako nový, krásný kus barevné přírody.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu