• Načítám...
>

Praha 6 uspořádala velikonoční koncert

  • 4. dubna 2018,
  • 18:10,
  • PRAHA 6,
  • Milan Řepka

Kostel Církve československé husitské v Praze 6 se opět stal dějištěm tradičního velikonočního koncertu. Ten pro své spoluobčany uspořádala městská část Praha 6.

Reklama

MČ Praha 6 uspořádala pravidelný velikonoční koncert na Zelený čtvrtek v kostele Církve československé husitské.

"My, jako Evropa, máme 3 základy, a to je římské právo, křesťanství a potom jsou to ideály evropského humanismu. A ty Velikonoce nám umožňují si připomenout to, že pocházíme z toho křesťanského lůna. Já osobně to považuji za důležitou věc. Není to pro mě formální, je to pro mě důležité," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

"Co vás vedlo k výběru dnešního programu, ať už Dvořáka nebo Foerstera?"

"Jsme ve velikonočním pašijovém týdnu a Foersterova skladba Stabat Mater v mnohých v tom pašijovém týdnu evokuje tu smutnou událost ukřižování Krista. A Lužanská mše Antonína Dvořáka, to je zase krásná radostná mše," řekla Miriam Němcová, dirigentka. 

"Lužanskou mši jsme zpívali mnohokrát, je notoricky známá a je krásná. Ale Foersterovo Stabat Mater jsem do té doby nikdy ani nezpíval, ani neslyšel, a je to úžasná hudba," řekl Jiří Drahoš, sborista, Canticorum lubilo. 

"Přišla jsem proto, že je málokdy slyšet Josef Bohuslav Foerster. A také jsem byla v minulém roce v Lužanech na zámku a tam jsem byla v kapli, kde se poprvé hrála Lužanská mše, tak si ji teď jdu poslechnout v originále," řekla Hana Hejdová, divačka.

Na velikonoční koncert, který připravila MČ Praha 6, diváky přilákal nejen skvěle sestavený program, ale také skvělá akustika tohoto sálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu