• Načítám...
>

Praha 6 slavila Den Země

  • 23. dubna 2018,
  • 18:18,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

I Praha 6 si užila Den Země, a to formou zábavně vzdělávací akce. Cílem akce bylo podpořit ochranu životního prostředí. Návštěvníci si během programu mohli vyzkoušet zajímavé aktivity a byl připraven i pestrý kulturní program.

Reklama

První Den Země byl slaven v roce 1970 v San Francisku. Od té doby se tento ekologicky motivovaný svátek, upozorňující lidi na dopad ničení životního prostředí rozšířil po celém světě. 

„Je to 2. ročník, který na Praze 6 pořádáme, a my tím způsobem chceme podnítit lidi k zájmu o životní prostředí. Praha 6 byla vloni vyhodnocena jako MČ s nejlepším životním prostředím ze všech MČ v Praze a my bychom tento trend rádi udrželi,“ řekl Roman Mejtřík, radní MČ Praha 6.

Radní pro dopravu a životní prostředí Roman Mejstřík při této příležitosti zasadil na pláni na Vypichu nový strom. 

„Je to lípa a v podstatě nám to přišlo vhodné z toho pohledu, že i letos slavíme významné výročí státnosti, takže jsme si řekli, že za letošním ročníkem Dne Země by mělo zůstat něco trvalého,“ řekl Roman Mejstřík. 

Na Dni Země Prahy 6 se prezentovalo mnoho institucí. Mezi nimi i městská firma SNEO.

„Naše služby pokrývají úklid, údržbu zeleně, sekání, a proto za mnou vidíte na jedné straně multifunkční stroj na sekání a úklidy, vysokovýkonná sekačka, a všichni se ptají na naší „rikšu“, kterou také vidíte za mnou. Tento multifunkční stroj používáme na údržbu dvanácti dětských hřišť“ řekl Petr Macháček, místopředseda představenstva SNEO. 

Vedení MČ by bylo rádo, kdyby i nadále přibývalo zeleně a Praha 6 tak i dále byla pomyslnými plícemi hlavního města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu