• Načítám...
>

Malý Břevnov čeká změna dopravní situace

  • 25. dubna 2018,
  • 22:31,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Od otevření tunelového komplexu Blanka ztratili obyvatelé Malého Břevnova svůj klid a částečně i pocit bezpečí. Kvůli přecpaným okolním silničním tepnám si mnoho řidičů krátí cestu přes tuto, převážně vilovou, čtvrť. Vedení Prahy 6 proto uspořádalo setkání na kterém předložilo několik množnosti jak řešit tuto neuspokojivou situaci.

Reklama

Obyvatele Malého Břevnova dlouhodobě trápí dopravní situace v jejich blízkém okolí. Jejich ulicemi převážně vilové části projíždí mnohem více aut než v minulosti. Vedení Prahy 6 se proto rozhodlo uspořádat veřejné setkání. 

"Řidiči si hledají způsob, jak si cestu zkrátit, aby nestáli v kolonách. To samo o sobě nese ten problém, že si to potom zkracují přes vilové čtvrti a u místních obyvatel to vyvolává odpor, neboť ta doprava je taková, na kterou ta oblast není stavěna," řekl Roman Mejstřík, radní MČ Praha 6. 

Své o tom ví i zastupitelka Patricie Pražáková, která v této lokalitě dlouhodobě žije. 

"Nejvíce mi vadí, že už tu není tak bezpečno, už není možné pustit malé dítě jen tak zajít si pro něco k sousedce, protože ta doprava je navýšená i tady, stejně jako znečištění ovzduší," řekla Patricie Pražáková, zastupitelka MČ Praha 6.

Vedení radnice proto předložilo místním obyvatelům několik možností, jak řešit tuto neutěšenou situaci. Jednou z nich je zavedení jednosměrných ulic.

"To znamená, že tato oblast by byla průjezdná pouze od Bílé Hory na Vypich," řekl Roman Mejstřík. 

Druhá varianta počítá se zavedením tzv. tří kapes, čímž by se oblast stala zcela neprůjezdná.

"Z ulice Karlovarská by sem mohli odbočovat rezidenti, ale ta doprava by je nepustila nikam dále a museli by jet při výjezdu od obydlí zase zpět na ulici Bělohorská," řekl Roman Mejstřík.

Zda vyhraje první nebo druhá varianta je teď čistě na obyvatelích Malého Břevnova. O výsledku rozhodne anketa, ve které budou hlasovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu