• Načítám...
>

Výstava představuje vilu Otto Petschka

  • 27. dubna 2018,
  • 15:15,
  • PRAHA 6,
  • Natálie Forsterová

Jedna z nejluxusnějších a zároveň nejstřeženějších vil první republiky v Praze 6 poodkrývá své tajemství. S interiéry Petchkovy vily se nyní mohou lidé seznámit na výstavě Architektura ambasád, která se koná v OC Šestka.

Reklama

Honosné interiéry vily, která slouží jako rezidence americkým velvyslancům, i pohled do její rozlehlé zahrady. To vše nabízí výstava pod titulem Architektura diplomacie. 

"Myšlenka byla oslovit jednotlivé ambasády a snažit se s nimi spolupracovat. První, která mě napadla, byla Petschkova vila. Je to nádherná stará vila, která má překrásné interiéry, a já jsem velmi ráda, že americká ambasáda nám dovolila do této vily nahlédnout," řekla Eva Smutná, místostarostka MČ Praha 6. 

"Tato výstava nabízí jedinečný pohled do prostor, které jsou běžnému smrtelníkovi nepřístupné. Pokud nejste diplomat nebo velvyslanec, tak se do nich nedostanete a samozřejmě ani z důvodu bezpečnosti ambasáda neumožňuje udělat den otevřených dveří. Toto je takový pomyslný den otevřených dveří," řekl Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí MČ Praha 6. 

Vilu nechal v letech 1924 až 1930 postavit bankéř Otto Petschek. Dlouho si ji ale neužil. Vila byla Petschkům, pro jejich židovský původ, zkonfiskována, a usadili se v ní důstojníci Werhmachtu. 

"Kromě rezidence se tady mohou návštěvníci na informačních panelech dočíst o spolupráci MČ, např. v rámci přejmenování ulice na ulici Ronalda Reagana, nebo přejmenování ZŠ na Čermákovu," řekla Eva Smutná, místostarostka MČ Praha 6.

Výstava je zdarma a nabízí také informace o amerických partnerských městech Prahy nebo třeba o historii České národní budovy v New Yorku. V přízemí Galerie OC Šestka bude k vidění do 28. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu