• Načítám...
>

Turnaj králů přenesl návštěvníky do doby Václava I.

  • 14. května 2018,
  • 20:12,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Rytíři na koních, panoši, historická kapela, tržiště, šermíři, dětská ponožková bitva - to vše a mnohem více na Pražany čekalo na prvním ročníku turnaje králů, který proběhl v Praze 6.

Reklama

V parku Maxe van der Stoela v Praze 6 bylo o víkendu pořádně rušno. Konal se zde totiž turnaj králů, během kterého se návštěvníci přenesli do doby Václava I.

"Václav I. je trošku opomíjeným králem, protože se hlavně učíme o jeho otci, takže toho o něm moc nevíme, nebo se o něm moc neučí. On byl takový svůj, neměl rád zvony," řekl Milan Sýkora, člen skupiny Rytíři Koruny České.

Pro účastníky byl připraven bohatý program plný emocí a šermířských soubojů, ve kterých se rytíři nijak nešetřili.

"Snažíme se s dětmi komunikovat a ukázat jim jednotlivé zbraně, jednotlivé druhy zbrojí," řekl Martin Cholinský, zakladatel skupiny Rytíři Koruny České.

Protože byla akce koncipována jako zábavně historický den pro celou rodinu, organizátoři nezapomněli ani na nejmenší návštěvníky.

"Děti se s námi mohou vyfotit jak s rytíři, protože každý rytíř tady má svého koně, svého páže," řekl Martin Cholinský.

Hlavní událostí celého programu byl rytířský turnaj na koních, ve kterém jezdci prokazovali svůj um v dovednostních soutěžích. Nechyběl například útok na otočný terč nebo hod oštěpem na kance. Atmosféru rytířských soubojů si užívali nejen děti, ale i dospělí.

anketa

I přes urputné a nemilosrdné souboje jednotlivých králů a rytířů skončil turnaj pro všechny zúčastněné bez újmy na zdraví. Nezbývá, než se těšit na další ročník. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu