• Načítám...
>

V Dejvicích se představila gastronomie z celého světa

  • 15. května 2018,
  • 11:31,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Nejen pro labužníky byl připraven už 3. ročník Festivalu ambasád nebo-li gastronomie a kultury zemí z celého světa. Ten uspořádali farmářské trhy na Kulaťáku. Zájemci se mohli těšit na bohatou nabídku tradičních i exotických jídel a nápojů.

Reklama

Chutě a vůně z celého světa zaplnily Vítězné náměstí v Dejvicích. Návštěvníkům se zde představilo přes 40 ambasád a 50 stánků se zahraniční gastronomií. Nad touto akcí převzala záštitu Praha 6 a Farmářské trhy na Kulaťáku.

"Praha 6 je domovem více než 85% všech diplomatických rezidencí a ambasád, které v ČR jsou. My jsme si řekli, že by byla škoda to nevyužít a neukázat obyvatelům Prahy 6 a Prahy ty jednotlivé kultury národů, které tady mají zastoupení," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

Ochutnat tradiční pokrmy a nápoje zemí z různých koutů světa si nenechalo ujít přes 10 tisíc Pražanů. Velký zájem o tuto akci není jen ze strany návštěvníků, ale i ambasád. 

"A proto, že ty předešlé 2 ročníky měly obrovský úspěch, tak to opakujeme. Ten úspěch se pozná podle toho, že počet ambasád stále narůstá. Teď už jich je přes 40, stánků je přes 80, takže to stále roste," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6. 

Zájemci mohli ochutnat např. indonézskou nebo arabskou kuchyni. V nabídce byl hummus, kebab nebo falafel. Kromě dobrých pokrmů byla pro návštěvníky připravena taneční a hudební vystoupení.

"My dáváme každé té zemi, která se účastní, na výběr, jestli se chce prezentovat jen skrze jídlo, nebo i nějaké další výrobky, produkty, nebo třeba přes nějaké vystoupení. Vloni tady byly tanečnice z Maroka a podobně," řekl Ondřej Kolář. 

V rámci programu zachovali organizátoři i klasické farmářské trhy, aby si mohli místní nakoupit ingredience na víkendové vaření.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu