• Načítám...
>

V Praze 6 vystavují moldavští výtvarníci

  • 7. června 2018,
  • 15:33,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 6 ve spolupráci s Velvyslanectvím Moldavské republiky pořádá v galerii Skleňák výstavu tří současných moldavských výtvarných umělců.

Reklama

Několik desítek obrazů moldavských výtvarníků je k vidění v dejvické galerii Skleňák. Výstava je společným projektem Prahy 6 s moldavským velvyslanectvím. 

"Praha 6 má na svém území spoustu ambasád a v dnešním světě jsou velmi důležité dobré mezinárodní vztahy. Je to už několikátá výstava s jiným státem a my si velmi vážíme zájmu," řekla Eva Smutná, místostarostka MČ Praha 6. 

Svůj zájem o výstavu na území Prahy 6 projevila letos nejedna ambasáda, a to především díky dalšímu projektu této MČ. 

"Letošní rok, když slavíme 100. výročí republiky, tak se nám ozvalo mnoho ambasád, že by s námi rády spolupracovaly na výstavách. Praha 6 pořádá tzv. Festival ambasád a toto je takový druhý způsob, jak ty jednotlivé ambasády a státy prezentujeme," řekla Eva Smutná. 

Koncept výstavy chválí i moldavský velvyslanec, který se zúčastnil slavnostního zahájení výstavy. 

"Je to první spolupráce s Prahou 6 a vykročili jsme správnou nohou vpřed. Je to pro nás prostor velmi vstřícný a velmi zajímavý. Nejvíce oceňuji to, že výstava je zaměřena i na návštěvníky z ulice, kteří nemají odvahu přijít na nějakou výstavu, ale když jsou kolem a vidí ve výloze obrazy, tak neváhají a vstoupí dovnitř," řekl Vitalie Rusu, velvyslanec Moldavské republiky. 

A na závěr nechyběla ani pozvánka do Moldavské republiky. 

"Takto v létě bych doporučil všem, kteří by chtěli navštívit Moldávii, aby se zaměřili zejména na nejznámější vinařství, tzv. Cestu vína," řekl Vitalie Rusu.

Výstavu můžete vidět v dejvické galerii Skleňák až do 29. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu