• Načítám...
>

Macharovo náměstí by mělo získat novou tvář

  • 20. června 2018,
  • 22:54,
  • PRAHA 6,
  • David Wilczek

Už několik desetiletí se musí dívat místní obyvatelé z okolí Macharova náměstí na chátrající dřevěnou stavbu a ubytovny v blízkosti tenisových kurtů. Rada MČ Praha 6 proto před dvěma lety vyhlásila veřejnou soutěž na nejlepší návrh stavby a jeho okolí. Odborná komise vybrala nejlepší projekt, který byl v úterý večer představen veřejnosti.

Reklama

Místostarosta Prahy 6 Martin Polách, spolu s odborníky, představil veřejnosti nejlepší návrh proměny Macharova náměstí. Důvodem pro plánovanou revitalizace je dlouholetý neuspokojivý vzhled ústřední dřevěné budovy. Navíc se uprostřed pozemku nachází tenisové kurty, které jsou ohraničené plotem. Okolní prostor tak nenabízí žádné praktické využití pro místní občany. 

"Domluvili jsme se s Tatranem Střešovice, což je vlastně provozovatel toho sportoviště, že společně se pokusíme to změnit a vybudovat tady to sportoviště v novém," řekl Martin Polách, místostarosta MČ Praha 6. 

Z původních 9 návrhů nakonec nezávislá odborná porota vybrala projekt architekta Jana Trávníčka. Ten spočívá hlavně v tom, že současná dřevěná stavba bude zbourána a nahradí ji nová klubovna s kavárnou, která bude v podzemí. Tím pádem vznikne otevřený park s tenisovými kurty a hřištěm na petanque. 

"To je vlastně celý princip toho návrhu. Co nejvíce schovat tu architekturu jako takovou. Nechat tam co nejvíce volné plochy, nechat tam ta hřiště," řekl Jan Trávníček, autor vítězného návrhu. 

Podle architekta Jana Trávníčka je projekt koncipován tak, aby došlo k minimálnímu úbytku zeleně.

"My jsme část té plochy vyhradili takovému tomu mlatovému volnočasovému povrchu pro hraní třeba petanque, ale to je vše pod stromy. O to je tam méně zeleně, ale jinak ten poměr zeleně oproti stávajícímu stavu, kdy je tam ten nevzhledný dům té ubytovny, je stejný," řekl Jan Trávníček. 

Místní občané mají možnost se k tomuto návrhu ještě vyjádřit minimálně po dobu 2 let, než bude schválen územní plán.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu