• Načítám...
>

V Praze 6 odstartoval projekt Zdravý úsměv

  • 25. června 2018,
  • 17:47,
  • PRAHA 6,
  • Lucie Sinková

Zdravý úsměv pro děti a seniory Prahy 6 - to je projekt, který odstartoval pod záštitou radního hlavního města Prahy Radka Lacka. Bude probíhat ve školách, ale také v domech s pečovatelskou službou. Děti a senioři se seznámí se správnými návyky v oblasti péče o ústní dutinu.

Reklama

Jak předejít zubnímu kazu nebo jak správně pečovat o ústní dutinu, to vše se dozvěděly děti z MŠ a ZŠ Emy Destinnové v Praze 6 v rámci programu Zdravý úsměv. 

"Jak jsem si ověřil při prvním kontaktu s nimi, tak už nějaké zkušenosti s čištěním zubů mají. Je ale dobré právě tu prevenci usměrnit tak, aby si je nejen čistily, ale také způsob čištění aby byl takový, aby čistily mezizubní prostory, aby se dobře postaraly o oblast dásní," řekl Marián Hošek, dentista.

"Prezentujeme dětem správnou zubní hygienu, protože prevence zubního kazu je strašně důležitá pro ty děti i do budoucna. Ve školkách probíhá přednáška za přítomnosti rodičů, protože u těchto malých dětí je důležité, aby právě rodiče dočišťovali a pomáhali dětem pečovat o ty první zoubky," řekla Kateřina Serafínová, produktová manažerka, společnost JPS.

Přednášky se budou konat nejen na školách, ale také v domech s pečovatelskou službou v MČ Praha 6.

"Je důležité právě nezapomínat i na tuto skupiny občanů, protože i péče o zuby, i když už nemají všechny zuby, nebo mají i protézy, je velmi důležitá, protože zdraví ústní dutiny ovlivňuje zdraví celého těla," řekla Kateřina Serafínová. 

Projekt je financován Magistrátem hl. m. Prahy a záštitu poskytl radní Radek Lacko. Naplánován je až do prosince letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu