• Načítám...
>

Praha 6 rozšířila dostupnost hromadné dopravy

  • 2. července 2018,
  • 18:44,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Městská část rozšířila dostupnost hromadné dopravy z odlehlých míst svého území. Konkrétně byla zbudována nová zastávka před radnicí a prodloužily se i některé trasy autobusů.

Reklama

Vedení Prahy 6 rozšířilo dopravní dostupnost ve své čtvrti. Nové trasy 2 autobusových linek by teď měly lépe spojit občany z odlehlejších oblastí s veřejným vybavením MČ.

"Linka 108 bude v současné době obsluhovat a objíždět Prahy 6 tak, aby umožnila starším občanům objet všechna zdravotnická zařízení. Zároveň na to navazuje rozšíření linky 216 na oblast Baby, kde byla docházková vzdálenost někde až 800 metrů. Prodloužením do centra Prahy 6 linka 108 opustila svou původní trasu, která vedla na Bořislavku. Do této původní trasy bude tedy nasazena linka 216, která zkušebně jezdila na Sídliště Baba," řekl Roman Mejstřík, radní MČ Praha 6.

"Jelikož se její zkušební provoz osvědčil, cestující to využívají, tak budeme tuto linku provozovat do Sídliště Baba i nadále a zároveň ji tedy, místo linky 108, prodloužíme z Bořislavky, přes Ořechovku a Vozovnu Střešovice, až k Poliklinice Petřiny," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID. 

V rámci zlepšování dostupnosti hromadné dopravy v MČ vznikla také nová autobusová zastávka Radnice Prahy 6. 

"Aby starší občané, kteří si potřebují něco vyřídit, nemuseli docházet až z Vítězného náměstí. Proto si mohou tímto autobusem zajet až před úřad a vyřídit si vše, co je potřebné," řekl Roman Mejstřík. 

Vedení Prahy 6 tak vyslyšelo prosby občanů MČ a realizace trvala zhruba rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu