• Načítám...
>

Garáže pod Prašným mostem se zaplňují

  • 28. srpna 2018,
  • 18:35,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Už od začátku července je otevřené nové podzemní parkoviště u Prašného mostu. To nabízí místa jak pro krátkodobý, tak i dlouhodobý pronájem. Zvýhodněná cena je pak pro občany Prahy 6, kteří zde své automobily zaparkují za 800 korun a motocykly za 400 korun za měsíc.

Reklama

2. července byly otevřeny podzemní garáže na Prašném mostě. Pro MČ Praha 6 je provozuje společnosti SNEO.

"Máme zde 396 parkovacích míst. Jsou rozdělené do 3 pater. Největší patro, to spodní, je určeno pro rezidenty, tedy obyvatele MČ Praha 6. Prostřední patro je určené pro krátkodobé stání, tzn. pro turisty, protože ty garáže jsou umístěné velmi výhodně u Pražského hradu. Hodinové stání stojí 30 korun, celodenní parkování 150 korun," řekl Lukáš Fiedler, člen představenstva SNEO. 

Nejmenší, horní, patro s kapacitou asi 100 míst, je určeno pro dlouhodobé komerční stání. Podzemní garáže jsou otevřeny nonstop. 

"Garáže mají obsluhu 24 hodin denně. Garáže jsou vybaveny monitorovacím kamerovým systémem," řekl Lukáš Fiedler. 

Rezidenční místa pro občany Prahy 6 jsou nyní obsazena z 50%. Od 3. září do konce října bude probíhat poslední kolo výběrového řízení na volná místa.

"Radnice přistoupila k tomu, že cenu za parkování motocyklu snížila na 400 korun měsíčně v rezidenční zóně, přičemž osobní automobil zůstává na 800 korunách měsíčně," řekl Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí MČ Praha 6.

"Garáže mají pouze jeden vjezd. Ten vjezd, pro parkující, kteří to tady úplně neznají, je poněkud složitý. My se ještě zaměříme na lepší navigaci, protože budeme muset lépe označit ten vjezd," řekl Lukáš Fiedler. 

Využití garáží se brzy ještě zvýší, protože v ulici U Prašného mostu bude k poslednímu září zrušené povrchové parkoviště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu