• Načítám...
>

Přírodní divadlo v Šárce rozezněla opera

  • 3. září 2018,
  • 13:25,
  • PRAHA 6,
  • Natálie Forsterová

Další ročník populární Opery v Šárce se konal v rámci oslav 100. výročí založení samostatné Československé republiky. Letos byla na programu Prodaná nevěsta od Bedřicha Smetany. Kromě Originálního hudebního divadla Praha se představili i sólisté, orchestr, sbor a balet Národního divadla.

Reklama

Do Šáreckého údolí zamířily stovky lidí. Už po 14. se tam totiž konala tradiční akce Opera v Šárce, kterou uspořádala zdejší radnice.

"Ten nápad je prastarý. Divadlo v Šárce existovalo už dříve. Dámy, které to pořádají, to obnovily před 14 lety. Tady byl dříve velký amfiteátr, dokonce zájezdní restaurace. Z toho už moc nezbylo, ale alespoň ta opera tady zůstala," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Lidé si tentokrát mohli v přírodě pod širým nebem vychutnat Prodanou nevěstu, tedy nejslavnější českou komickou operu od třech dějstvích od Bedřicha Smetany.

"Máme rok české státnosti, máme 100 let od založení Československa. Je to Prodaná nevěsta od Bedřicha Smetany. Je to nejslavnější česká opera. Je to orchestr a sólisté, zpěváci z Národního divadla. Diriguje pan Jan Chalupecký. Ta parta je hodně sehraná a to dobrodružství je tady vždy poměrně dost velké. Akce je každý rok zdarma, vždy přijde 5 až 10 tisíc diváků bez ohledu na počasí, což můžete vidět i dnes," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6. 

Sychravé počasí neodradilo ani pražského radního pro kulturu Jana Wolfa. 

"Magistrát, jako jeden z velkých donátorů podobných akcí, tuto akci dotuje finanční částkou 400 tisíc korun. Pokud já vím, tak MČ něco přes milion, takže si myslím, že Národní divadlo i návštěvníci dnešního představení se budou mít na co těšit," řekl Jan Wolf, radní hl. m. Prahy. 

Zdejší radnice uspořádala akci nejen v rámci 100. výročí české státnosti, ale také k příležitosti oslava Dne Prahy 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu