• Načítám...
>

Skatepark Na Babě má novou podobu

  • 10. září 2018,
  • 16:40,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 6 se může pyšnit novým skateparkem. Slavnostního otevření se dočkal několik týdnů po jeho zavedení do provozu a na návštěvníky tu jako součást doprovodného programu čekala také bezplatná skate škola.

Reklama

Skatepark Na Babě byl ještě nedávno ve špatném stavu. Proto se vedení MČ Praha 6 rozhodlo přistoupit k jeho rekonstrukci. Na nové podobě se podíleli, spolu s radnicí, i samotní uživatelé, díky čemuž vznikl jeden z nejmodernějších skateparků v Praze. 

"V lokalitě Baba, kde byl skatepark v minulých letech v dost neutěšeném stavu, byly zde překážky, které byly dřevotřískové a už byly i nebezpečné. My jsme proto přistoupili k celkové rekonstrukci. Stála přibližně 7 milionů korun. 3,5 milionu dala MČ a 3,5 milionu jsme dostali dotaci z hlavního města," řekl Roman Mejstřík, radní MČ Praha 6. 

Nový skatepark byl do provozu uveden před 2 měsíci a jeho novou podobu chválí všichni skejťáci.

"Už přes léto tady byl poměrně silný provoz a myslím si, že je to nejlepší skatepark na této straně Vltavy," řekl Roman Mejstřík. 

Součástí slavnostního otevření bylo finále závodu Board 4 Future, kterého se účastnily děti do 14 let.

"Během jara a léta se odjelo několik zastávek po celé ČR. Z každého kola, z každého města, postoupili 3 nebo 4 finalisté do tohoto závodu, který se jede v novém skateparku Na Babě," řekl Radek Hruška, organizátor závodu.

Na vítěze čekalo skateboardové vybavení na celý rok a mnoho dalších cen.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu