• Načítám...
>

V Praze 6 ocenili zasloužilé obyvatele

  • 11. září 2018,
  • 17:06,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 6 tradičně ocenili zasloužilé osobnosti žijící v této městské části. Starosta Ondřej Kolář tak udělil třem občanům ocenění městské části a třem dalším čestná občanství.

Reklama

Před Pelléovou vilou udělilo vedení Prahy 6 čestná občanství a ceny městské části zasloužilým občanům. Slavnostní ocenění předal starosta Ondřej Kolář hned 6 osobnostem. Mezi nimi nechyběli třeba sportovi, herci nebo lékaři. 

"My vždy vybíráme z obrovského množství lidí, protože oslovujeme např. vysoké školy, které jsou v Praze 6, aby nám navrhovaly osobnosti, o kterých si myslí, že by stálo zato je ocenit. Je velmi těžké rozhodovat o tom, kdo si tu cenu nakonec zaslouží nebo ne. My k tomu samozřejmě přistupujeme s velkou pokorou a snažíme se opravdu vždy o takový výběr, aby tam bylo reprezentováno co nejvíce oblastí veřejného života," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

Mezi oceněnými tak byl třeba celoživotní sportovec Pavel Landa, který je zakladatelem letos už 20. ročníku cyklistického závodu Pražská padesátka. Té se každoročně účastní téměř tisícovka závodníků a v MČ se tak už stala tradicí. 

"Pražská padesátka byla založena jako reakce na Jizerskou padesátku na kolech, kterou jsme spoluzakládali. A když jsme zjistili, že na startovní listině je 60% Pražanů, řekli jsme, že uděláme ten závod tady. Spojili jsme se s MČ Praha 6 a dotáhli jsme to až na těch 20 let," řekl Pavel Landa, zakladatel Pražské padesátky. 

Někdejší dukelský trenér lyžařských běžců ale přiznává zásluhy také svému týmu, který se společně s ním na organizaci Pražské padesátky podílí.

"Jsem samozřejmě hrdý na to, že člověk získá takové oceněně. Vím ale, že za mnou stojí tým, bez kterého bych to neudělal," řekl Pavel Landa.

Jako projev úcty ocenila Praha 6 ještě třeba loutkoherečku a režisérku Helenu Štáchovou nebo primářku Ivu Perlíkovou, která se řadu let starala o občany v Domově sv. Karla Boromejského.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu