• Načítám...
>

Praha 6 dává prostor nápadům občanů

  • 11. října 2018,
  • 23:29,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Druhé kolo participativního rozpočtu Prahy 6 jde do finále. Až do 31. října mohou pro vybrané projekty hlasovat občané skrze webovou aplikaci Nápad pro šestku. Udělovat mohou jednotlivým nápadům jak pozitivní, tak i negativní hlasy.

Reklama

Nápad pro šestku je projekt zapojování veřejnosti do rozvoje MČ. Místní obyvatelé se tak mohli zapojit do úprav veřejných prostranství Prahy 6 dle svých nápadů.

"Radnice potom proseje ty nápady na realizovatelné a nerealizovatelné a vrátí se to do hlasování, kdy veřejnost bude hlasovat. Ty nejlepší nápady se potom do toho veřejného prostoru udělají," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Do letošního druhého ročníku bylo přihlášeno celkem 157 plánů. Z toho radnice vybrala do hlasování 24 realizovatelných. Jedním z nich je také nápad dvou na sobě nezávislých obyvatel Prahy 6, který měl spojit lesní cestou obyvatele Baby a Hanspaulky. 

"Tady je řada běžců a výletníků a také místních lidí, kteří tuto cestu využívají. Ona je vlastně v jednom místě přerušená. Člověk, který tu cestu chce projít, ji musí najednou opustit a vstoupit do prostředí, které není moc příjemné. Musí přejít parkoviště, projít okolo Alberta a pak se teprve může na tu cestu vrátit. Naším záměrem je propojit ty dva úseky a cestu sjednotit," řekl Jan Jaroš, spoluautor nápadu.

"Tím, že se vlastně odstraní ty výfukové plyny z cesty a bude člověk dýchat příjemný vzduch lesa. Ten povrch zůstane stejný, tak je to naplánované. O tom jsme mluvili i s lesním správcem, že by to zůstalo v tomto charakteru, aby to nebyla asfaltová cesta. To by bylo nepříjemné," řekl Jaromír Bečička, spoluautor nápadu.

Praha 6 vyčlení i na rok 2019 pět milionů korun ze svého rozpočtu na realizaci nejlepších nápadů svých obyvatel. Pro ty je možné hlasovat až do konce října prostřednictvím stránek www.napadprosestku.cz nebo přímo na radnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu