• Načítám...
>

V Praze 6 už mají o novém vedení téměř jasno

  • 24. října 2018,
  • 9:01,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

O novém vedení už je prakticky rozhodnuto také v šesté městské části. Tady se v rámci koalice domluvila na spolupráci uskupení KLID, ODS a hnutí Starostů a nezávislých.

Reklama

Radnici v Praze 6 by mělo vést v následujícím volebním období uskupení KLID, které se skládá ze stran TOP 09 a KDU-ČSL, dále pak ODS a hnutí STAN. V 45 členném zastupitelstvu má nové vedení obsadit 27 křesel. V roli starosty by měl i nadále vystupovat Ondřej Kolář. Ten se chce v novém volebním období zaměřit třeba na školství.

"Je třeba navýšit kapacity MŠ a ZŠ," řekl Ondřej Kolář, kandidát na starostu MČ Praha 6. 

"Jen v případě školek je to třeba 5 až 7 staveb, které musí vzniknout. Jsou to 4 školní nástavby, půdní nástavby. Takže po celé Praze 6 by měly vznikat školní a školkové kapacity. Ale samozřejmě, v případě základní školy, ta nejzatíženější oblast je Bubeneč a Dejvice, takže tady chystáme 2 půdní dostavby a jednu novou stavbu školy a školky," řekl Jan Lacina, kandidát na radního MČ Praha 6. 

Stavět a opravovat by se podle staronového vedení MČ mělo i v oblasti dopravy. 

"Myslím si, že se vrátíme zpátky k řešení i těch celoměstských problémů, těch, které Prahu 6 přesahují. Ať už je to dokončení okruhu kolem Prahy nebo vnitřního okruhu, zahloubení Patočkovy nebo se věnování projektům, které se dlouhodobě slibovaly a nedotáhly se, jako je např. Dejvická ulice, její revitalizace, humanizace a pod ní i parkovací místa," řekl Jakub Stárek, kandidát na místostarostu MČ Praha 6. 

Kdy se ale s plánovanými stavbami začne zatím není jasné. Nové vedení Prahy 6 slibuje v první řadě dotáhnout rozdělané projekty, jako stavbu polikliniky Pod Marjánkou nebo domov pro seniory v Šolínově ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu