• Načítám...
>

Bělohorská ulice v Praze dostane nový kabát

  • 19. listopadu 2018,
  • 16:41,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Nevyužitá prostranství, rozbité chodníky nebo nedostatek zeleně. To jsou jen některé z neduhů Bělohorské ulice v centru pražského Břevnova. To by se ale v budoucnosti mělo konečně změnit.

Reklama

Vedení Prahy zná novou podobu jedné z nejfrekventovanějších ulic pražského Břevnova. Rekonstrukce Bělohorské ulice by měla začít přibližně do 2 let. Změny by se měly týkat vozovek, chodníků, tramvajových kolejí i zdejšího mobiliáře. 

"Ta ulice, ačkoliv je po rekonstrukci, má spoustu neduhů. Třeba bariérovost nebo chybějící přechody. Je tam spousta takových plácků, kde by se lidé mohli zdržet, kdyby vypadaly jen o trochu lépe," řekl Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy.

"Bělohorská má velký potenciál, je trochu zanedbaná. Těším se na to, že z ní snad opravdu bude výstavní městská třída, kde bude vše, na co si jen lidé vzpomenou," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Právě proto vedení metropole, společně s Prahou 6, do projektu zapojila také veřejnost. Formou ankety tak konkrétní změny mohli navrhovat i místní obyvatelé a lidé, kteří Bělohorskou ulicí projíždějí.

"Spolu s nimi jsme vymysleli lepší řešení. Budou tam nové chodníky, nová vozovka, někde přibudou přechody, někde bude méně parkovacích míst, někde zase více. U školy na Marjánce bude hodně změn. Tam se úplně změní ta bariérovost, takže to bude velmi bezpečné místo a velmi přístupné," řekl Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy. 

Přibýt by měly také stromy. Opraveny a rozšířeny pak budou chodníky, které navíc dostanou i novou dlažbu. V plánu jsou i odpočinková prostranství. 

"U Kaštanu jsou takové 2 slepé uličky, tam by měla vzniknout relaxační zóna, protože tam jsou i nějaké restaurace a obchody, takže tam by to mělo být opravdu na odpočinek a pozorování lidí, protože lidé se rádi dívají na lidi," řekl Marek Vácha.

V tuto chvíli už vedení Prahy vybralo projektanta. Celková rekonstrukce ulice Bělohorská by měla vyjít na 19 milionů korun. Začít stavět by se mělo v roce 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu