• Načítám...
>

Starostou Prahy 6 je znovu Ondřej Kolář

  • 20. listopadu 2018,
  • 11:58,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Starostou Prahy 6 bude druhé volební období po sobě Ondřej Kolář z TOP 09. V tajné volbě ho podpořilo 28 z 45 zastupitelů. Prvním místostarostou pak bude Jakub Stárek z ODS.

Reklama

Českou státní hymnou začalo ustavující zastupitelstvo Městské části Praha 6. Hned po hymně všech pětačtyřicet nových zastupitelů složilo slib.A pak se mohlo hlasovat o starostovi, místostarostech a členech rady.Koalici v Praze 6 utvořili ODS, Starostové a nezávislí a volební koalice Klid složená z TOP 09 a KDU - ČSL. Jediným kandidátem na starostu byl Ondřej Kolář a ten také v tajné volbě uspěl, když ho podpořilo 28 zastupitelů.

"Doufám, že ty čtyři roky, které nás teď čekají, budou mnohem plodnější a konstruktivnější, než ty čtyři roky uplynulé. Koalice se změnila, sice ne zásadně, ale vypadla jedna strana, jedna strana jí nahradila a myslím si, že mohu s klidem říci, že komunikace v rámci koalice je mnohem lepší, efektivnější a přínosnější pro fungování celého toho kolektivu. Ty pocity, se kterými do toho vstupuji jsou naděje a víra v to, že to bude fungovat mnohem lépe," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Programové priority jsou školství a doprava.

"Koncem tohoto roku by se měla otevírat nová školka ve Vokovicích a zkraje příštího roku by se tam měla začít stavět další školka. V oblasti sociální a zdravotní politiky nás také čeká mnoho výzev, ať už je to přestavba usedlosti Šatovka v Šárenském údolí na nějaké bydlení pro seniory nebo rekonstrukce trojdomí v Šolínově ulici na domov důchodců a nebo rekonstrukce Břevnovské polikliniky," řekl Ondřej Kolář.

Statutárním místostarostou zvolili zastupitelé občanského demokrata Jakuba Stárka. ten získal celkem 39 z 45 možných hlasů.

"Takovou podporu jsem opravdu nečekal, je to obrovský závazek, děkuji všem opozičním zastupitelům, že mě podpořili. Máte u mě otevřené dveře," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Mezi priority nového vedení Prahy 6 bude patřit i lepší komunikace a participace občanů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu