• Načítám...
>

V Praze 6 zazněla Česká mše vánoční

  • 26. prosince 2018,
  • 21:17,
  • PRAHA 6,
  • Lucie Sinková

Městská část Praha 6 připravila pro své občany koncert, kde zazněla České mše vánoční od Jakuba Jana Ryby. Hrál Orchestr Praga Sinfonietta, dirigovala Miriam Němcová.

Reklama

I letos by v kostele Církve československé husitské o prvním svátku vánočním nepropadl ani špendlík. Nikdo z přítomných si totiž nechtěl nechat ujít tradiční Českou mši vánoční od Jakuba Jana Ryby.

"Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby je sice vážná, ale zároveň je to velmi lidová skladba, takže se těší obrovské oblibě. My to pořádáme pravidelně a publikum Prahy 6 si na to postupně zvyká, takže každý rok chodí více a více lidí," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Obyvatelé Prahy 6 nasáli ve vytápěném kostele pravou vánoční atmosfér. Někteří navštěvují tento koncert pravidelně.

anketa

Česká mše vánoční zazněla v podání sboru Vox Pragae v orchestru Praga Sinfonietta a dirigovala Miriam Němcová.

"Původně ta myšlenka vnikla před 10 - 15 lety, kdy jsme hráli v Písecké bráně a pak jsme se z kapacitních důvodů přestěhovali sem. Rozhodla o tom Praha 6 a myslím si, že udělala správně," řekla Miriam Němcová, dirigentka.

Celá akce byla vyvrcholením oslav, které trvaly 13 dní a v rámci nich se uskutečnilo celkem 50 vystoupení a koncertů pod názvem Vánoce v Praze 6. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu