• Načítám...
>

Na Kulaťáku se bruslí zdarma

  • 21. ledna 2019,
  • 18:38,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Na Vítězném náměstí v pražských Dejvicích se opět bruslí. Dům dětí a mládeže Prahy 6 tady už poněkolikáté přistavil veřejné kluziště.

Reklama

Bruslařská sezóna je v plném proudu v hlavním městě je v provozu řada umělých kluzišť. Jedno takové má i Praha 6 na Vítězném náměstí.

"Když jsem byl kluk, každý rok zamrzla říčka a hráli jsme tam přirozeně hokej. Teď víte, že se sem stěhuje to teplejší počasí, takže aby si vůbec mohli lidé z Dejvic a Bubenče zabruslit, otevírá se vždy na zimu toto kluziště. Důležité je říci, že rezervaci na dopoledne tu mají školy, které to celkem pilně využívají. Je tady půjčovna bruslí. Děti platí za pronájem bruslí 60 korun na hodinu, dospělí 100 korun na hodinu," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Vlastní brusle si pak návštěvníci mohou nechat v areálu nabrousit. A to každý pátek od 8:00 do 12:00. Ledová plocha je veřejnosti k dispozici zcela zdarma. 

"My jsme kdysi, jako MČ, zakoupili to kluziště s obslužným zařízením. Do provozu investujeme na ty necelé 3 měsíce asi 800 tisíc korun," řekl Jan Lacina.

anketa

I přes to je kvalita ledu kluziště na Kulaťáku zajišťována pravidelně každodenní údržbou. 

"Staráme se o něj každou hodinu a dvakrát denně je strojová úprava rolbou. Každý den se snažíme tady mít ještě další program, třeba školičku pro bruslení s trenérem. Každý den se snažíme vytvořit nějaké zázemí pro návštěvníky a vytvořit nějaký atraktivní program," řekl David Limport, vedoucí Odb. volného času MČ Praha 6.

Kluziště na Kulaťáku v Praze 6 o rozměrech 18x25 metrů funguje každý den od 9:00 do 21:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu