• Načítám...
>

Divadlo Spejbla a Hurvínka baví i vzdělává

  • 1. února 2019,
  • 0:03,
  • PRAHA 6,
  • Lenka Castillo

Divadlo Spejbla a Hurvínka baví a vzdělává. Nově nabízí vedle svého programu zážitkové workshopy pro děti a učitele. Ty se zaměří především na možnosti využití dramatické výchovy ve výuce. Jen v průběhu jara je v plánu sedm termínů workshopů pro školy.

Reklama

Vedle již legendárních divadelních představení, která českou loutkovou scénu proslavila po celém světě, nabízí nově Divadlo Spejbla a Hurvínka v rámci svého programu zážitkové workshopy pro děti a speciální semináře pro učitele. 

Ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka, Denisa Kirschnerová, uvedla: "Semináře učitelům vycházejí vstříc a pomáhají jim využít návštěvu divadla, aby nebyla jen návštěvou divadla, ale aby ji mohli využít ve své práci." 

Semináře jsou určeny především pro zpracování současných problémů a témat, jako jsou vztahy k přírodě, čtenářská gramotnost, vztahy v rodině, či šikana ve škole. Spolupráci s pedagogy podpoří také divadlo edicí pracovních a metodických listů, které by měly pomoci učitelům déle pracovat se shlédnutým divadelním představením. Zatímco připravované semináře cílí hlavně na učitele, zážitkové workshopy Divadla Spejbla a Hurvínka pracují hlavně s dětmi. 

"Děti prožívají představení a pak jdou na workshop, který je zhruba hodinový a který připravujeme buď pro děti z mateřských škol, nebo pro děti ze základních škol," sdělila Kirschnerová. 

Workshopy vede odborně vzdělaný lektor. V průběhu jarních měsíců je naplánováno celkem sedm termínů workshopů pro školy. Každý až pro padesát dětí. Navazovat budou na sedm konkrétních představení. 

"Děti se pak po představení v tom workshopu, v té tvůrčí zážitkové dílně rozvíjejí, dívají se na téma toho představení z větší hloubky, říkají si, jak by to asi řešily oni," dodala ředitelka.

Termíny jednotlivých představení a další informace je možné nalézt na webových stránkách Divadla Spejbla a Hurvínka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu