• Načítám...
>

Macharovo náměstí projde jen nutnými opravami

  • 13. února 2019,
  • 15:17,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Radnice Prahy 6 přichází s novým řešením oprav prostoru na Macharově náměstí. Návrh bývalého vedení radnice se totiž setkal s nesouhlasem místních obyvatel. Současné vedení se proto rozhodlo jít konzervativní cestou tak, aby nový návrh prostoru příliš nenarušil stávající tvář náměstí.

Reklama

Stará budova s ubytovnou v prostorách tenisových kurtů na Macharově náměstí půjde k zemi. Místo ní vyroste nové zázemí pro kurty, které navíc radnice zrevitalizuje. S novým rozhodnutím MČ přišel obyvatele Ořechovky seznámit místostarosta na veřejné setkání. 

"Přicházím říci informace o tom, že dále v té architektonické soutěži nebudeme pokračovat. Místo ambiciózních zásahů do území budeme vytvářet něco, co přirozeně do této oblasti Zahradního Města a Ořechovky daleko více patří," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Původní návrh počítal s moderním řešení prostoru. To by ale naprosto změnilo vizáž náměstí, na kterou jsou obyvatelé zvyklí. Právě proto se také setkal s ostrým nesouhlasem veřejnosti. Nová návrh tak vyslyší volání obyvatel a půjde cestou pouze jednoduchého zásahu. 

"Místo nějakého místa pro setkávání, které plánoval můj předchůdce Martin Polách za ANO, by tam mělo vzniknout vhodné zázemí pro tenisové kurty a to je vlastně vše, co ta lokalita potřebuje," řekl Jakub Stárek. 

"My jsme přišli s tím, že předáme Praze 6 ten areál k tomu, aby ho mohla zrekonstruovat. Ta budova je v havarijním stavu, dobývají se nám tam bezdomovci, takže je potřeba to urychleně řešit," řekl Martin Vaculík, předseda TJ Tatran Střešovice. 

Kdy bude budova složená ze dřevěných buněk zbourána a jak bude nové zázemí pro kurty vypadat zatím není jasné. Více prozradí až návrhy architektů, které si MČ nechá znovu zpracovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu