• Načítám...
>

Diskutovalo se nad budoucností Šatovky

  • 28. února 2019,
  • 11:27,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Usedlost Šatovka v Šáreckém údolí by se během několika let měla proměnit v komunitní centrum pro seniory. Nad možnou podobou centra teď diskutovala veřejnost s představiteli radnice. Na debatu přišlo několik desítek lidí.

Reklama

V Šatovce by mělo vzniknout ubytovaní a komunitní centrum pro seniory. Radnice teď nad projektem diskutovala s občany. 

"Tam plánujeme dát takový mix funkcí. Ubytovací kapacity pro seniory, ať už formou malých bytů, řekněme ústupového bydlení, nebo nějakého hromadného bydlení typu domova pro seniory. Ale k tomu chceme dát i funkce komunitní, tedy komunitní centrum, nějakou dětskou skupinu, aby ze Šatovky vzniklo opravdu nové centrum toho lokálního života," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Novým centrem se Šatovka bezesporu stane. Objekt totiž nabídne multifunkční využití.

"Služby, společenský sál, lékaři, rehabilitace, manikúra, pedikúra, malá kavárna. Zároveň v Šatovce je situován i multifunkční sál, a to rovnou dva," řekla Gabriela Kaprálová, architektka. 

Diskutovat s vedením MČ přišlo hned několik desítek lidí. 

anketa

"Ta kapacita je v souladu s územním plánem, tedy přesně odpovídá tomu, co je v území možné dělat. Samozřejmě, že dál s tím projektem budeme pracovat a právě dnes na tomto setkání jsme proto, abychom se občanů zeptali, co by chtěli upravit, jaké reakce na ten projekt vlastně jsou," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6. 

Pokud vše půjde podle plánu, nové komunitní centrum v Šatovce by mohlo být hotové za 4 roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu