• Načítám...
>

Praha 7 zrekonstruovala další sportoviště

  • 4. září 2019,
  • 13:59,
  • PRAHA 7,
  • Jaroslav Šetlík

Nové sportovní centrum mají k dispozici žáci ZŠ T. G. Masaryka a Gymnázia Duhovka v pražských Holešovicích. Zasportovat si v moderním sportovním areálu může ale každý všední den odpoledne i široká veřejnost.

Stáhnout video
Reklama

Školní hřiště v areálu ZŠ T. G. Masaryka na Ortenově náměstí v pražských Holešovicích je po kompletní rekonstrukci. Nově se tu nachází celá řada sportovních prvků, které lze využít.

"Je to hřiště, má klasickou atletickou dráhu v délce 150 metrů. Je tady možné provozovat skok vysoký a skok daleký. Pak je rozděleno na 2 hlavní hřiště - na hřiště, kde je umělá tráva, kde je to určeno hlavně na fotbal, může se na tom ale hrát i florbal, frisbee, softball a tak dále. To je zelená plocha. Potom je tzv. modrá víceúčelová plocha, kde je to speciálně určeno na volejbal, basketbal, nohejbal," řekl Jan Rychtr, ředitel ZŠ T. G. Masaryka Praha 7.

Hřiště slouží jak pro hodiny tělocviku ZŠ T. G. Masaryka a Gymnázia Duhovka, tak i v odpoledních hodinách pro širokou veřejnost.

"Vstup je zdarma, ale zhruba do 14 dnů bude vytvořen rezervační systém, kdy pokud sem bude chtít přijít skupina lidí a mít jistotu, že si třeba ten volejbal zahraje, zaplatí tzv. registrační poplatek a má k tomu potom k dispozici i šatny, sprchy a tak dále. Vše bude buď na webových stránkách, případně na Facebooku a dalších periodikách městské části," řekl Jan Rychtr.

Na financování výstavby hřiště se podílela jak MČ Praha 7, tak i pražský magistrát.

"My musíme hlavně poděkovat místním rodičům ze spolku Dolní Holešovice, kteří s myšlenkou přišli. My jsme jim pomohli samozřejmě finančně a organizačně to hřiště zrekonstruovat," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

"Já jsem za Magistrát hl. m. Prahy moc rád, že došlo k otevření tohoto hřiště. Ostatně jsem měl zahájení té stavby na starosti ještě coby místostarosta v Praze 7. Teď už jsem na jiném úřadě, podobné stavby ale nadále podporujeme a jsme moc rádi, že vznikají, že dále vznikat budou, protože samozřejmě sport u škol je naprosto základní záležitost pro všechny děti," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V minulých letech Praha 7 ve spolupráci s magistrátem opravila a vrátila do provozu několik sportovišť v této MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu