• Načítám...
>

Zvířata ze Zoo Praha si užila dýňové hody

  • 29. října 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA 7,
  • Marek Tereba

K podzimu prostě patří dýně. Vychutnáváme si je nejen my lidé, ale také obyvatelé pražské Zoo.

Reklama

K podzimu prostě patří dýně. Vychutnáváme si je nejen my lidé, ale také obyvatelé pražské Zoo.

"Tak jako každý rok, tak i letos zvířata dostávají v podzimním období dýně, dostávají to v rámci enrichmentových prvků, aby se zabavila. Dostávají do toho například červy nebo maso, nějaká zvířata dostávají ty dýně jako přilepšení ke krmné dávce," řekl David Vala, chovatel Zoo Praha. 

Třeba pro takové surikaty je to hlavně boj. No a pro návštěvníky zase zábava rvačku o potravu sledovat. Pro gepardy jsou dýňové hody vyloženě zábava. Krmení probíhá komentovanou formou a tak se diváci o zvířatech i něco dozví. 

Dýňovou pochoutku si tady vychutná celkem 16 druhů zvířat. Mezi nimi sloni, želvy, fenci nebo třeba hrabáči. Během dvoudenního krmení snědí stovky kil tykví. Speciální otvory se do dýní vrtají vrtačkou, následně se pak naplňují různými pochutinami, podle toho, ke kterému zvířeti putují.

"Dýně dostávají, protože teď momentálně tím, že je podzim, tak ty dýně dozrávají a je jich všude hodně. Využíváme toho, že je jich nadbytek," řekl David Vala. 

Kromě komentovaného krmení proběhla v zoo také soutěž o největší donesenou dýni, která následně udělá radost hlavně zvířatům. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu