• Načítám...
>

Na Letné jsou k dispozici hned dvě kluziště

  • 9. prosince 2021,
  • 20:32,
  • PRAHA 7,
  • Dagmar Kopečková

Kam můžeme v Praze vyrazit za sportem? Rozhodně na Letnou! Už pošesté je tam totiž otevřeno veřejné kluziště. A na své si tam přijdou jak profíci, tak i začátečníci.

Reklama

K zimním měsícům neodmyslitelně patří i zimní sporty. Hlavní město Praha proto i letos připravilo oblíbené veřejné kluziště na Letné. 

"Sezóna 21/22 je už šestá v pořadí, dokonce jsme fungovali i minulý rok, byť tedy s výraznými provozními omezeními, ale podařilo se nám držet tu kontinuitu, takže už je to šestý rok v kuse," řekl Petr Králík, specialista tělovýchovy a sportu MHMP.

"Jsou tady dvě ledové plochy, ta první má velikost 800 metrů čtverečních, primárně už je určena zkušeným bruslařům, schopnějším bruslařům, druhá plocha má 200 metrů čtverečních a primárně je určena dětem nebo začátečníkům," řekl Martin Refka, provozovatel kluziště.

Kluziště je návštěvníkům k dispozici zcela zdarma. Zabruslit si mohou každý den od 9 do 21 hodin. K dispozici je samozřejmě i půjčovna vybavení. 

"Návštěvníci si tady mohou půjčit brusle, brusle si případně mohou nechat nabrousit, mohou si vypůjčit další výukové pomůcky, jako jsou přilby, hrazdičky," řekl Martin Refka, provozovatel kluziště.

Oproti loňskému roku nemusí veřejnost pro vstup na kluziště dělat rezervaci. V rámci areálu je k dispozici i vyhřívaný stan určený k přezutí čí odpočinku. Návštěvníci si mohou také zakoupit drobné občerstvení. Kluziště má i dobrou dopravní dostupnost.

"Buďto mohou přijet MHD, kde je zastávka v těsné blízkosti areálu nebo mohou přijet vlastním vozidlem a parkovat se dá buďto přímo tady pod kluzištěm, kde jsou podzemní garáže a nebo zase v těsné blízkosti u areálu, kde jsou další kapacity stovky míst," řekl Martin Refka, provozovatel kluziště.

Na kluzišti je třeba dodržovat platná vládní opatření. Maximální kapacita je aktuálně 100 návštěvníků. Zájem veřejnosti je pochopitelně velký. 

anketa

Kluziště na Letné bezesporu stojí za návštěvu. K dispozici bude veřejnosti do 28. února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu