• Načítám...
>

Lovec mafiánů podepisoval na veletrhu svou knihu

  • 13. června 2022,
  • 9:54,
  • PRAHA 7,
  • Ondřej Švec

Na Výstavišti v pražských Holešovicích začal už 27. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy. Tisícovky návštěvníků si nenechaly ujít bohatý doprovodný program plný knih a kultury. Mohli se seznámit s knižními novinkami, popovídat si se svými oblíbenými spisovateli a nebo si od nich nechat podepsat knihu. Jedna z autogramiád se konala i ke knize bývalého elitního detektiva Karla Tichého, který vyšetřoval například případy Františka Mrázka nebo Radovana Krejčíře. O jeho případech vznikla kniha "Lovec mafiánů".

Reklama

Milovníci knih zažívali od čtvrtka do neděle hotové žně. V holešovickém Výstavišti totiž probíhal už 27. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy. Jeho součástí byla i autogramiáda úspěšné knihy bývalého detektiva Karla Tichého "Lovec mafiánů". 

"Je to takový průřez mé policejní práce od začátku až do konce. Jsou tam i v rámci možností popsané kauzy a zločinci, se kterými jsem se potkal a nebo co jsme řešili s kolegy," řekl Karel Tichý - autor knihy a bývalý detektiv.

Během své dlouhé policejní praxe vyšetřoval řadu složitých případů. Mezi nimi byl i případ kmotra Františka Mrázka nebo Radovana Krejčíře. O těchto předních osobách českého podsvětí později vznikly i celovečerní filmy, u kterých Karel Tichý dělal odborného poradce. 

"I s těmi herci, kteří hráli v hlavních rolích, jsem spolupracoval a vysvětloval jsem jim, co to bylo za lidi, jak se chovali, jakou měli povahu. Toto všechno se tam potom nějakým způsobem potkalo, takže ty filmy, i ty knihy, prostě vše, co o tom bylo řečeno, dost odpovídá realitě," řekl Karel Tichý - autor knihy a bývalý detektiv.

Při úspěšném řešení případů se musel často spoléhat sám na sebe. U psaní knihy se ale musel spojit se silným nakladatelem, v tomto případě s nakladatelstvím Olympia.

"Spolupracovalo se nám dobře, protože jsme na to nebyli sami, měli jsme vynikající pomocnici a ta ho usměrňovala v tom toku jeho myšlenek, aby z toho vzniklo čtivé literární dílo. Za to jí patří také samozřejmě dík," řekl Karel Hejna - ředitel nakladatelství Olympia.

Po napsání knihy "Lovec mafiánů" se Karel Tichý zařekl, že jde o jeho první, ale určitě také poslední knihu. I tady ale platí: nikdy neříkej nikdy. Aktuálně pracuje na online rubrice "Kudy kráčel zločin" a je prý možné, že by vybrané kauzy vyšly i v knižní podobě. Nechme se tedy překvapit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu