• Načítám...
>

Pražská zoo počítá s dalším rozvojem

  • 25. října 2016,
  • 18:14,
  • PRAHA 7,
  • Tomáš Mladějovský

Pražská zoologická zahrada se rozkládá na ploše 58 hektarů a v letech 2017 - 2022 počítá se svým dalším rozvojem. Chystá se totiž výstavba nového a většího pavilonu goril, nových modernějších výběhů a zázemí pro lední medvědy, chov vzácné pandy velké, ale i vybudování australského pavilonu.

Reklama

Pražská Zoologická zahrada chystá v příštích letech, tedy od roku 2017 do roku 2022, opět další rozvoj svých prostor. Konkrétně se to bude týkat otevření několika nových pavilonů, a také přírůstků některých dalších, nových zvířat.

„Z toho co plánujeme je to především nový pavilon goril, který se už měl de facto stavět, bohužel jsme narazili na odpor městské části Troja, doufejme, že to dobře dopadne. Z těch dalších projektů to potom je expozice australské fauny, a hlavně tedy asi každého zajímají ty dva pavilony, na které brzy vyhlásíme architektonické soutěže, jednak je to nový prostor pro lední medvědy, a na místě těch stávajících ledních medvědů plánujeme vybudovat pavilon pro pandy velké,“ řekl ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy, Miroslav Bobek.

Na severozápadě Zoologické zahrady se plánuje stavba pavilonu Atlantida, a poblíž něho se má otevřít další nový vchod do Zoologické zahrady. Staví se také restaurace Gaston, a Rákosův pavilon pro papoušky je těsně před dokončením.

„V blízkosti Rákosova pavilonu počítáme s budováním komplexu australských zvířat, jakýmsi základem této nové expozice by měli být ďáblové medvědovití, asi mnohem více známý je termín tasmánský čert,“ řekl zoologický náměstek Zoologické zahrady hl. m. Prahy, Jaroslav Šimek.

Asi mezi nejatraktivnější zvířata, která se tu během několika let mají objevit, je panda velká. V plánu je, že by do pražské zoo měl dorazit pár, který by se u nás dále rozrůstal a množil. Rozvoj pražské zoologické zahrady na léta 2017-2022, se investičně odhaduje na 850 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu