• Načítám...
>

Začíná rekonstrukce vodárenské věže

  • 1. listopadu 2016,
  • 10:21,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

V Praze 7 začíná již několik let plánovaná rekonstrukce vodárenské věže. Hlavním cílem bylo umožnit návrat dětem a mládeži do této budovy. Věž byla vybudováno už v roce 1887 a z vodárenského provozu byla vyřazena v roce 1913 a od roku 1992 je věž památkově chráněna. Rekonstrukce se tak bude týkat celého prostoru včetně vnitřních prostor, přístavby i přilehlého areálu.

Reklama

V Praze 7 startuje dlouhodobě plánovaná rekonstrukce této vodárenské věže v ulici Na Výšinách.

„Opravíme střechu, fasádu, hodinový stroj, uvnitř všechny klubovny, vznikne tam jedna nová společenská polyfunkční místnost,“ řekl Pavel Vyhnánek, místostarosta MČ Praha 7.

„Po obnově vodárenské věže bude opět sloužit volnočasovým a klubovým aktivitám dětem a mládeži,“ řekl Martin Vokuš, tiskový mluvčí MČ Praha 7.

Vodárenská věž byla dříve dominantou Prahy 7, která nabízela skvostné pohledy na Letnou, Bubeneč, ale třeba i Pražský hrad.

„Chceme se vrátit i k této funkci věže, protože to v současné době do jisté míry zamezuje okolní zástavba, takže do nejvyšších prostor věže bude instalován periskop, který návštěvníkům umožní opět se rozhlédnout po okolí,“ doplnil Martin Vokuš, tiskový mluvčí MČ Praha 7.

Po celkové rekonstrukci, která se bude týkat i přístavby věže, zde vznikne jedna nová třída mateřské školy, na kterou Praha 7 žádá dotaci.

„Rekonstrukce bude stát 54 milionů korun. Přispěl nám na ní Magistrát hl. m. Prahy částkou 12 milionů korun, kdy tyto peníze už jsme obdrželi. O další peníze žádáme z Evropských fondů právě na vznik mateřské školy,“ dále řekl Pavel Vyhnánek, místostarosta MČ Praha 7.

Vodárenská věž svému původnímu účelu, tedy zásobováním vody, sloužila pouhých 25 let.

„Následně zde byly vybudovány byty pro zaměstnance vodáren a poté od 70. let sloužila právě dětem a mládeži,“ dále řekl Martin Vokuš, tiskový mluvčí MČ Praha 7.

Tato plánovaná rekonstrukce bude trvat 12 měsíců a neměla by místním obyvatelům způsobit žádná omezení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu