• Načítám...
>

Na Letné vyroste vánoční kluziště

  • 1. listopadu 2016,
  • 18:45,
  • PRAHA 7,
  • Johanka Hubičková

Praha je pro rok 2016 evropským městem sportu a magistrát se tak rozhodl zakončit jej stylově. Svým občanům dá hlavní město kluziště na Letné, kde si návštěvníci po celý prosinec mohou tento evropským prim připomenout a zároveň udělat něco pro své zdraví.

Reklama

Zpevněná plocha parkoviště na Letné se v prosinci změní v jedno velké kluziště. Magistrát hlavního města Prahy se tímto dárkem pro velké, i pro malé, rozloučí se svým postem evropského města sportu.

„Je to zároveň výhodné pro Pražany, protože to je blízko ke stanicím tramvají, takže tam mohou přijet tramvají a dojít pěšky, já osobně nejvíc doporučuji Pražanům, kdyby to spojili i příjemnou procházkou Prahou, bude advent, proto jsme to plánovali na té Letné, že je pěkné si zabruslit, a potom vlastně sady, sejít dolů do Pařížské ulice, a projít na Staroměstské náměstí na vánoční trhy, tam si dát svařák a vyrazit domů, já myslím, že to bude krásné odpoledne pro každého v Praze,“ řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl.m.Prahy.

„Otevřené kluziště s největší plochou a opravdovým ledem. Myslím si, že Pražanům nabídneme skvělé trávení volného času po dobu jednoho měsíce, nabízíme tam i půjčovnu,“ řekla Soňa Fáberová, ředitelka odboru sortu a volného času MHMP.

Kromě půjčovny bruslí bude na kluzišti i kulturní program, chybět nebude ani mikulášská nadílka, 4. prosince.

„Přece jen jsme hlavní město sportu, letos byla olympiáda, byly další důležité sportovní svátky, takže bychom tam chtěli zvát olympioniky a další významné sportovce, jak z Prahy, tak z celé České republiky, kteří zrovna v Praze budou, aby tam přišli, aby se s nimi mohli Pražané setkat, a může tam být u někoho i drobná autogramiáda,“ řekl Petr Dolínek.

„Bereme to nejen jako ukončení, ale zároveň v podstatě nastartování Pražanů k dalšímu pražskému projektu, což bude týden sportu zdarma, který začíná hned prvním dnem po Vánocích,“ řekla Soňa Fáberová.

Kluziště na Letné bude otevřeno denně od 3. prosince do 1. ledna, od 9 do 21 hodin, a bude pro všechny zdarma. Kluziště na Ovocném trhu bude letos také v provozu, jako každý rok. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu