• Načítám...
>

Holešovická továrna našla nové využití

  • 17. listopadu 2016,
  • 17:58,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

Staré továrny patří často mezi nevyužitá a opuštěná místa. V Praze 7 je tomu však jinak a holešovická továrna se proměnila v centrum zábavy a umění. a do budoucna by se její vyžití mělo ještě více rozšiřovat.

Reklama

Skupinka mladých nadšenců se rozhodla proměnit starou továrnu v holešovickém vnitroblocku na moderní, a hlavně multifunkční kulturní centrum. 

"Je to krásné prostředí, má duši, všechno to stojí na tom, že necháváme tu budovu promlouvat k lidem jako takovou, necháváme materiály, které tam najdeme v té syrové podobě," řekl Michal Dolejš, spoluautor projektu.  

"Aktuálně se nám tady povedl otevřít taneční prostor, a dole kavárnu s designovým obchůdkem," řekl Jakub Zajíc, spoluautor. 

"Chceme oživit i tuto část, kde máme takové malinké cihlové domečky, a i celé prostranství okolo něj, takže takové ty uličky, které tady máme, a v další fázi i střechy," dodal Michal Dolejš. 

Hlavním cílem je vždy pobavit, a vytvořit pohodovou a příjemnou atmosféru. 

"Moje myšlenka je taková, že chceme žít zábavný život, a proto si stavíme baráky a prostory, kde nás to baví, zveme tam naše kamarády, a všechny z okolí, aby si to užívali s námi," řekl Michal Dolejš. 

Místo nabízí také prostor pro nejrůznější výstavy, či jen pro posezení. Plány do budoucna jsou však ještě velké.

"Chceme tady mít hlavně jídlo, potom chceme mít divadlo, eventovou halu, obchod s motorkami, pekárnu, obchod s potravinami, které tady budeme vyrábět, nahrávací studio, tattoo salon," řekl Michal Dolejš. 

Na své si zde zaručeně přijdou nejen milovníci staré architektury, ale také designu a nakupování.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu