• Načítám...
>

Praha 7 využije nových zametacích strojů

  • 16. prosince 2016,
  • 19:35,
  • PRAHA 7,
  • Tomáš Mladějovský

Praha 7 vybavila své uklízeče ulic novými ručními zametacími stroji. Očekává se, že jejich práci nejenom podstatně usnadní, ale také urychlí. Nejvíce budou tyto uklízecí stroje využívány na nových nebo čerstvě zrekonstruovaných chodnících, tedy v místech, kam není vhodné zajíždět s těžší technikou.

Reklama

Městská část Praha 7 dostala darem pět nových čistících zametacích strojů. Pomocí nich se podaří udržet ulice ještě čistější a navíc také ulehčí práci metařům. 

„Jsem za to rád, protože tyhle stroje budeme nasazovat v ulicích, kde třeba ten velký stroj neprojede anebo na nových chodnících, kde nějakou dobu vlastně žádný těžký stroj projet ani nesmí. Budeme stále vídat uklízeče tak, jak je známe, ale pravděpodobně jednu tu trasu na chodníku, aby nemuseli zametat ten chodník a tolik neprášili a aby nemuseli tak široce zametat, tak to pro ně bude jednodušší, když to projedou s ním, tímto strojem,“ řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Uklízečů ulic je městské části Praha 7 a 14, takže o nové zametací ruční stroje se budou dělit. Tuto práci poskytuje Praha 7 lidem, kteří se nalezli v tíživé životní situaci. Často jsou bez domova nebo přišli o zaměstnání. 

„Bude to samozřejmě lepší, rychlejší a asi i efektivnější. Člověk kolikrát přehlídne jeden vajgl a tohle má záběr dejme tomu metr, tak si myslím, že to bude efektivnější a lepší. Takže ze začátku se bude pracovat samozřejmě s tou popelnicí klasicky a pak se přejde na tohle dočišťování,“ řekl Martin Matoušek, uklízeč ulic. 

„Vypadají jako celkem dobře a myslím si, že se to spíš vyplatí na velké plochy a tam kde nejsou auta, protože tam se nedostaneme. Tam musíte mít stejně lopatu a koště a popelnici. Jako sázím tu klasiku, myslím. Ale takový dodatek k té práce dočišťovací to bude asi možná dobré,“ řekla Zuzana Kohoutová, uklízečka ulic.

Do konce roku se budou na pěti nových ručních zametacích strojích uklízeči Prahy 7 intenzivně takříkajíc zaučovat. Očekává se však, že jejich využití by mělo jejich práci nejenom ulehčit, ale i podstatně urychlit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu