• Načítám...
>

Femme fatale aneb osudové ženy

  • 2. února 2017,
  • 22:00,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

Móda, s tou sympatizuje většina žen a tak se stát takovou módní návrhářkou bylo snem nejedné z nás. Střední průmyslová škola oděvní tuto možnost nabízí a my jsme s naším štábem vyrazili na absolventskou módní přehlídku, abychom pro vás zjistili, jaké talenty se nám ve světě módy rodí.

Reklama

Začátkem února se konala absolventská módní přehlídka studentů čtvrtých ročníků Střední školy oděvní v Holešovicích. Přítomní, mezi kterými byli především rodiče a nejbližší studentů, se tak mohli díky modelům vrátit i tak trošku zpět do historie. Přehlídka byla totiž na téma Femme fatale.

"Byly tam typické vlastnosti těch žen, ať už to je třeba Kleopatra, určitá moc a dominance, taková tvrdost, a studenti mají za úkol ztvárnit to v oděvu, to znamená, aby z té ženy šel respekt. Pak je tam třeba Afrodita, což je bohyně lásky a krásy, takže zase v materiálu, ve tvaru a ve střihu ukázat opak tohoto, a tímto způsobem oni pracují na těch modelech," řekla Monika Drápalová, módní návrhářka, výtvarné vedení.

"Můj model je inspirovaný Afroditou, což je jedna ze čtyř osudových žen Femme fatale. Můj model má prvky vln, jelikož Afrodita byla zrozena právě z mořských vln, a jelikož se tento díl dá předat z pravé ruky do levé, tak se tím dá odkrýt tělo Afrodity v celé své kráse," řekla studentka, Tereza Špačková.

Celá akce se konala tak trošku v netradičním prostředí. Tedy v holešovickém Vnitroblocku.

"Já jsem tento prostor objevila, protože ráda objevuji pro mladé lidi prostory, které vznikají, je to taková generační výpověď. Je tady prodej modelů, kavárna, je to velice příjemné místo pro setkávání, moc se mi to tady líbí," řekla Monika Drápalová.

Podle reakcí na předváděné modely se rodí návrhářkám velká konkurence.

Na přehlídce se podílelo 40 studentů, kteří si od návrhu až po samotné ušití tvořili sami. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu