• Načítám...
>

Poliklinika Prahy 7 se bude stěhovat

  • 1. března 2017,
  • 17:02,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

Poliklinika v Praze 7 bude už brzy v novém - dosavadní poliklinika sídlící na Strossmayerově náměstí je totiž v pronajatých prostorách, které jsou ve velmi špatném stavu a hlavně nejsou bezbariérové. Stěhování do nového prostoru tak má především pomoci zkvalitnit dlouhodobou a udržitelnou lékařskou pomoc na území této městské části.

Reklama

Poliklinika Prahy 7 bude od září letošního roku sídlit v tomto domě, na rohu ulic Františka Křižíka a Milady Horákové.

"Polikliniku jsme zdědili v pronajatých prostorech, kde nám končila smlouva. Proto jsme museli hledat, stejně jako u radnice, místo, kde budeme sídlit. Toto je náš dům, nechali jsme si vypracovat studii, že poliklinika se tam vejde, a že tam zůstanou zachovány i zubařské obory, které tam sídlí v této chvíli," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Praha 7 bude v brzké době vybírat firmu, která se o rekonstrukci postará. Se stavebními pracemi by se mělo začít v květnu a trvat budou 4 měsíce. Budova bude mít proti stávající poliklinice nejednu výhodu, tou zásadní ale je bezbariérový přístup.

"Nejzásadnější je ten hlavní vchod, z hlediska provozu, kde vlastně obnovujeme dřívější stav, kde bude vstup přímo z Milady Horákové, bude opravdu úplně bezbariérový. Dále upravujeme suterénní prostory, které vlastně dneska nejsou vůbec využívány, pouze fungují jako technologické zázemí," řekl Kamil Vavřinec Mareš, místostarosta MČ Praha 7.

Nové prostory polikliniky by celkově měly vyjít na 40 milionů korun. 10 milionů korun Praha 7 zaplatí za přístrojové vybavení a na samotném financování rekonstrukce se bude podílet i hlavní město a to částkou 30 milionů korun.

"Praha to jednoznačně podporuje, protože ta spádová oblast Prahy 7, co se týká obyvatel, je velmi důležitá. V těchto místech vlastně není žádné podobné zařízení, které by mohlo obsáhnout veškeré služby v rámci zdravotnictví, které občané městské části potřebují," řekl Radek Lacko, radní hl. m. Prahy.

Nevyhovující prostory zdravotního zařízení na Strossmayerově náměstí tak budou už brzy minulostí a přes 17 300 pacientů, kteří tam jsou evidováni, dostane plnou lékařskou pomoc na nové adrese.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu