• Načítám...
>

Výdechy z Blanky přestanou hyzdit Prahu

  • 12. dubna 2017,
  • 21:17,
  • PRAHA 7,
  • Věra Dušková

Výdechy z tunelu Blanka konečně přestanou hyzdit své okolí. Pražští radní rozhodli, že obě betonová monstra uprostřed ceněné rezidenční zástavby polidští.

Reklama

Tunel Blanka musí dýchat, a tak obří betonový výdech o šířce devíti metrů a šířce čtyřiadvaceti metrů se tyčí nad střešovickými vilami a druhý zase přímo v ceněné letenské lokalitě u Stromovky poblíž stadionu Sparty. Vášně betonoví strašáci vzbuzují již řadu let.

,,O tom, že je to příšera. se vědělo dopředu, protože ta věc se začala projednávat ještě před tím než se to vůbec celé postavilo, a když se zjistilo, že to tam opravdu být musí, protože musí být zajištěna ventilace těch tunelů Blanka, tak byla dohoda nad tím, že se alespoň vymyslí nějaké hezké ztvárnění těch tubusů," řekl Ondřej Mirovský, místostarosta MČ Praha 7.

,,Co se týká výdechů z Blanky, tak máme dva na Praze 6, kde došlo k rozhodnutí, že bude ozeleněn tento výduch a druhý nad Královskou a na tom bude dílo Frederica Díaze," řekl Petr Dolínek, náměstek primátorky hl.m. Prahy.

,,Spočívá v keramickém obložení toho celého tubusu s tím, že bude upraveno ještě okolí zelení a budou tam i nějaké drobné prvky pro děti na hraní," řekl Ondřej Mirovský. 

,,Bude to velice speciální dílo na evropské úrovni a bude uchyceno nerezovými nástavci na celý výduch," řekl Petr Dolínek.

Představ, co s obřími betonovými válci bylo ale víc.

,,Řešení se rodilo poměrně složitě, protože bylo hodně představ. Jeden z návrhů byl i ten, který by umožňoval nějaké prolézání, což s ohledem na provozní bezpečnost není úplně v pořádku," řekl Ondřej Mirovský. 

Sporům o konečnou podobu výdechu v ulici nad královskou oborou, ale ještě není konec. 

,,Jediné s čím my nesouhlasíme s postojem magistrátu, tak je osvětlení. Nechceme, aby to světlo svítilo lidem do oken," řekl Ondřej Mirovský.

Novou podobu výdechu u Stromovky vybrala v minulých letech pracovní skupina, ve které byli zastoupeni také občané Prahy 7.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu