• Načítám...
>

Provizorní schody způsobily spor mezi starosty

  • 13. dubna 2017,
  • 21:26,
  • PRAHA 7,
  • Jana Schillerová

Radní z Prahy 7 se postarali o pozdvižení. Na území Prahy 8 postavili schody se zábradlím. Stalo se tak po zahájení sezóny přívozu Holka, , která přepravuje cestující mezi oběma břehy. Prý pro lepší přístup k přívozu dosud Praha 8 nic neudělala. Ta se ale prý několik let snaží spojit břehy lávkou. A to bezúspěšně.

Reklama

Z Holešovic do Karlína se nově dostanete přívozem P7 Hoi ka. Vstup z holešovické strany je bezproblémový, lidé se zde dostanou k přívozu po molu. Na ten Karlínský si ale stěžují. Schody jsou nerovné a bez zábradlí. A jelikož Praha 7 problém neřešila, rozhodla se radnice Prahy 7 pro radikální počin.

Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7, uvedl: „Přívoz mezi Prahou 7 a Prahou 8 má kotviště. Na území Prahy 8 byly velmi příkré schody, bez zábradlí. A protože jsme to již dva roky urgovali a nic se nedělo, tak jsme si s radními udělali brigádu a provizorní zábradlí jsme tam udělali.“

Jenže za provizorními schody se ukrývá mnohem hlubší problém. Praha 8 preferovala pro spojení dvou břehů již v minulosti lávku, která by byla celoroční. Radnice Prahy 7 zase současný přívoz.

Roman Petrus, radní MČ Praha 8, uvedl: „My jsme se snažili ve dvou letech připravit návrh té lávky mezi Karlínem a Štvanicí, protože se k tomu nikdo neměl. Ten jsme předložili IPRU, bohužel i po projednání s panem starostou Čižinským, on celý projekt naší lávky zamítl, řekl, že ho v žádném případě nesmíme stavět a díky tomu jsme se dostali do bodu nula.“

Architektonická soutěž na lávku nakonec vznikla. Probíhat měla v minulém roce. Dnes ale o ní nikdo nic neví. Ani institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy.

"Ta lávka nikdy nebude stát. Určitě ne v tomto volebním období,“ dodal starosta Petrus.

Zda k jejímu vybudování někdy dojde je ve hvězdách. Co je ale realita je špatný přístup k přívozu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu