• Načítám...
>

V Holešovicích bude nové obchodní centrum

  • 5. května 2017,
  • 11:19,
  • PRAHA 7,
  • Nela Štefanová

Mezi ulicemi Strojnická a Veletržní v Praze 7 začne letos na podzim stavba nového obchodního centra Letná. V nové budově budou např. nejen obchody s módou ale i ordinace praktických lékařů. Stavba tohoto projektu zkvalitní a doplní služby, které v současné době v Holešovicích chybí.

Reklama

Projekt v Praze 7, který byl doposud znám pod názvem Palác Stromovka, byl po několikaměsíčním vyjednávání schválen. V místě tzv. Holešovického trojúhelníku mezi ulicemi Veletržní a Strojnická bude letos zahájena stavba nového obchodního centra Letná.

„Praha 7 vedla s investorem dlouhá a tvrdá jednání, kdy výsledkem bude kompromis v podobě nižší a kratší stavby, podařilo se vyjednat 150 parkovacích míst, které budou účtovány za 20,- za noc pro rezidenty z Prahy 7. Stavba by měla začít na podzim,“ řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

„Celkem to bude 15000 m2 obchodních ploch, která nabídnou služby jako supermarket, módu a celou řadu dalších věcí. Druhá fáze poté budou kanceláře a zdravotní klinika, kterou začneme stavět o něco později,“ řekl Václav Matoušek, ředitel společnosti Lordship.

Projekt na obchodní centrum bude také poskytovat zázemí pro cyklisty a běžce. Chodníky u vjezdu do garáží budou bezbariérové.

„Lokalita je vybraná skvěle. Praha 7 trpí nedostatkem služeb, obchodů a my toto změníme. Lidé se na to těší. Měli jsme schůzi s obyvateli a sousedy a všichni se na to těší,“ dále řekl Václav Matoušek.

Obchodní část projektu by měla být dokončena v prosinci roku 2018. Druhá administrativní část budovy bude otevřena o půl roku později.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu