• Načítám...
>

Praha 7 ocenila složky IZS

  • 17. května 2017,
  • 18:09,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

V Letenském zámečku se konalo slavnostní vyznamenání složkám Integrovaného záchranného systému. Zasloužilí příslušníci tak obdrželi ocenění za zásluhy při výkonu služby na území Prahy 7.

Reklama

Praha 7 patří dlouhodobě mezi nejbezpečnější MČ. Obrovskou zásluhu na tom má jak Městská policie, tak i Policie České republiky nebo Hasičský záchranný sbor. A tak se konalo tradiční předávání vyznamenání těm, kteří si to za uplynulý rok nejvíce zasloužili.

"My jim děkujeme oficiálně takhle jednou ročně, potom jim děkujeme, když se něco závažného stane, když třeba právě dojde k záchraně života, tak je jedu vyznamenat i na tu stanici," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

V Praze 7 se často shromažďuje více lidí, ať už díky sparťanskému fotbalovému stadionu, Výstavišti, akcím v parku Stromovka či na Letenské pláni. S tím jsou tak spojená i nutná bezpečnostní opatření.

"Vyžaduje to větší počet policistů, ale i strážníků Městské policie i v rámci IZS, kteří musejí dohlížet na to opatření a případně doprovázet, pokud se pohybují po území Prahy 7 nebo přecházejí třeba na Prahu 1," řekl Karel Prommer, ředitel Obvodního ředitelství policie Praha 1.

"Prahu 7 máme blízko k vodě, teče tady řeka Vltava, takže na stanici máme vyčleněné družstvo na vodní záchranu. Občas zachraňujeme i tonoucí," řekl Jiří Rýpar, oceněný z hasičské stanice v Holešovicích.

Jak hasiči, tak policisté během své práce zažívají nejrůznější emočně vypjaté situace. Jejich směna tak bývá každodenním adrenalinem.

"Zákroky, kde je přítomnost dětí jsou nejvypjatější, zvlášť pro policisty, kteří už mají rodinu a jsou otcové, tak takoví policisté to nesou hůře," řekl Martin Kloubek, oceněný policejní inspektor.

Letos ocenění obdržela více jak 40 příslušníků, tak doufejme, že Praha 7 zůstane i nadále bezpečná a s co nejnižší trestnou činností. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu