• Načítám...
>

Praha 7 odstraňuje přebytečné dopravní značky

  • 19. července 2017,
  • 14:54,
  • PRAHA 7,
  • Milan Řepka

Radnice Prahy 7 se rozhodla na svém území odstranit dopravní značení a zábradlí, které už neplní svůj účel. Týká se to několika kilometrů zbytečných zábradlí a desítek dopravních značek.

Reklama

Na základě revize účelnosti a smysluplnosti dopravního značení Praha 7 zjistila, že se na jejím území nachází značné množství zastaralých dopravních značek a zábradlí, které už nemají význam.

"Některé ty značky tady jsou dlouhou dobu a mezitím se situace změnila. Například úplně vpravo je vidět, že ta značka tam byla předtím, než se tam daly sloupky a ta značka říká motoristům, kteří tam již nemohou vjet, že tam nemohou vjet. Za mnou je například vidět, co bychom rádi zredukovali. Oslovujeme náš Odbor dopravy a policii, aby ty 2 z těch 3 značek, které za mnou označují totéž a je potřeba jen jedna, byly odstraněny a ta jedna co zbude, aby byla zmenšená, aby byl potřeba jen jeden sloupek," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Podobnou změnou by měly projít i zóny s 30 km rychlostním limitem.

"Zóna 30 nám umožňuje dvě věci. Zaprvé zachovat větší počet parkovacích míst před nepřehlednými přechody a zadruhé odstranit značky, které informují za roh. Například zákaz odbočení nějakým směrem, což je značka, která v případě padesátikilometrové rychlosti je potřeba, v případě třicetikilometrové rychlosti není," řekl Jan Čižinský.

Kromě dopravních značek bude MČ Praha 7 odstraňovat i přebytečná zábradlí.

"Tady například stojíme v ulici Antonínská a v tuto chvíli je tady pěší zóna, takže vidíte, že toto zábradlí, které tady bylo instalováno v době, kdy tady byla poměrně frekventovaná komunikace, už není potřeba. Pohybujeme se tady nahoře v oblasti, kde je určitá památková ochrana celého toho území. Domníváme se, že červenobílé pruhované zábradlí, pokud skutečně není vynucené bezpečnostními důvody, tak v takovém prostředí nemá co dělat," řekla Lenka Burgerová, radní MČ Praha 7.

Odstranění zbytečného zábradlí a dopravního značení tak pro řidiče znamená nejen lepší vizuální orientaci, ale pro MČ také úsporu rozpočtových nákladů. Praha 7 se tak může stát i pro ostatní pražské obvody zajímavou inspirací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu